Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Tragédia v Chorvátsku, ďalšia smrť v rozpálenom aute: Viezol syna (†5) do škôlky, osudný telefonát!

Otec zabudol dieťa v aute, popoludní už bolo mŕtve. Zobraziť galériu (2)
Otec zabudol dieťa v aute, popoludní už bolo mŕtve. (Zdroj: YouTube/ CROPIX)

ZÁHREB - V utorok sa v malom chorvátskom mestečku odohrala strašná tragédia. Profesionálny vojak viezol svojho päťročného chlapca do škôlky, keď mu zrazu volali z práce. Mal by sa okamžite hlásiť na úrade a on úplne zabudol, že jeho syn je stále v aute. Až popoludní vyšlo najavo, že chlapec nebol nikdy odovzdaný do materskej školy. Vtedy však už bola pre dieťa akákoľvek pomoc zbytočná.

Dramatický incident sa odohral v Knine na území severnej Dalmácie. Telefonát z práce zjavne vytrhol muža z jeho rannej rutiny natoľko, že úplne zabudol, že jeho syn bol stále na zadnom sedadle, keď zaparkoval svoje auto pred kanceláriou, píše krone.at. Je pravdepodobné, že chlapec bol potichu a spal.

Hororový útok na záhrade: VIDEO Rodinný pes dohrýzol na smrť malé dievčatko (†4)

V Knine boli napoludnie letné teploty 28 stupňov. Okná vozidla boli tónované, takže okoloidúci nemohli chlapca vidieť.

Otec bol po incidente v šoku

Smrteľná chyba vojaka vyšla najavo až popoludní, keď mu jeho žena telefonovala, že päťročné dieťa nie je v materskej škole. Keď sa otec ponáhľal k autu, chlapec bol v bezvedomí - privolaní záchranári už nemohli pre dieťa nič urobiť. Úrady smrť obete horúčavy potvrdili, presná príčina smrti však nebola zverejnená. Muž bol po incidente v šoku a vojenská polícia ho odviezla na výsluch.

"Bohužiaľ, jeden mladý život vyhasol a ja sám som otrasený. Je to veľká tragédia pre celé mesto. Sme malé mesto a veci ako táto nás veľmi zasiahli. Zvolal som poslancov a vydal som príkaz na prípravu dokumentácie potrebnej na vyhlásenie dňa smútku na zajtra," povedal podľa portálu Vjesti v utorok starosta Kninu Marijo Ćaćić. Podľa neho sa otec o dieťa príkladne staral a jednoducho došlo k strašnej tragédii.

"Po 15. hodine dostali policajti oznámenie, že v Knine bolo nájdené dieťa v bezvedomí. Bohužiaľ sa zistilo, že maloletý zomrel. Nemôžeme poskytnúť viac informácií o tragédii. Vyšetrovanie stále pokračuje," uviedol policajný hovorca pre oblasť Šibeniku Šime Pavić.

Viac o téme: AutoDieťaSmrťHorúčavaChorvátsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu