Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

VIDEO Mužovi uniesli malého synčeka (2): Zúfalo po ňom pátral 24 rokov, až jedného dňa...!

Šťastné stretnutie otca so synom.
Šťastné stretnutie otca so synom. (Zdroj: YouTube/ 青蜂侠)

PEKING - Päťdesiatjedenročný Kuo Kang-tchang z Číny našiel po takmer štvrťstoročí svojho syna, ktorého ako dvojročné batoľa uniesli v roku 1997 obchodníci s ľuďmi od ich domu v provincii Šan-tung. Otec odvtedy po synovi pátral, prešiel kvôli tomu na motorke vyše 500-tisíc kilometrov naprieč štátom, napísal server britskej BBC. Ten tiež poznamenal, že únosy detí sú v tejto ázijskej krajine veľký problém, ročne ich takto zmiznú tisíce.

Prípad, ktorý otriasol krajinou: Otec uniesol svoje dve dcéry (†6, 1), ohavný nález na dne oceána!

Identitu Kuovho syna preukázali testy DNA, uviedlo čínske ministerstvo verejnej bezpečnosti. Podľa spravodajského serveru Global Times ho vďaka rozborom DNA polícia tiež našla. Policajti vypátrali a zatkli dvoch podozrivých z únosu. Viac informácií o tom, ako sa podarilo uneseného vypátrať, však zatiaľ nie je k dispozícii. Podľa BBC sa syn našiel v susednej provincii Che-nan, kde žil.

Kuo Kang-tchang v snahe nájsť svojho strateného potomka údajne prešiel na motocykli 20 čínskych provincií, kam ho zaviedli rôzne tipy. Pri dopravných nehodách si vraj zlomil niekoľko kostí a poškodil desať motoriek. Na misii podľa svojich slov utratil životné úspory. Keď mu peniaze došli, spal pod mostami a žobral o jedlo.

Za ten čas sa stal tiež významným členom organizácií, ktoré sa zameriavajú na nezvestných. Pomohol najmenej siedmim rodičom, aby sa stretli so svojimi unesenými deťmi, píše BBC. Osud otca a syna inšpiroval film z roku 2015, v ktorom hral hongkonský herec Andy Lau.

Únosy a pašovanie detí sú v Číne problémom už po celé desaťročia. Veľa ich obchodníci s ľuďmi predávajú na adopciu, či už v ázijskej krajine alebo v zahraničí, podotkol britský spravodajský web s tým, že podľa odhadu z roku 2015 je ročne unesených v Číne 20-tisíc detí.

Viac o téme: StretnutieOtecúnosSynČína
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu