Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

New York zasiahla najsilnejšia snehová víchrica od roku 2016

Snehová víchrica v New Yorku Zobraziť galériu (2)
Snehová víchrica v New Yorku (Zdroj: TASR/Robert Bumsted)

NEW YORK - Snehová víchrica, ktorá v pondelok zasiahla americké mesto New York, priniesla najsilnejšie sneženie od roku 2016. Uviedla to v utorok americká Národná meteorologická služba (NWS). Informovala o tom agentúra DPA.

V newyorskom Central Parku napadlo viac ako 43 centimetrov snehu a v susednom štáte New Jersey hlásili až 76 centimetrov. V dôsledku snehovej nádielky sa deti v New Yorku ďalší deň učili dištančne. V utorok ráno znova začali premávať vlaky a nadzemné metro.

Snehová víchrica v New
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/Robert Bumsted)

Na severovýchode USA, ktorý zasiahla víchrica sprevádzaná hustým snežením, po dvoch dňoch opäť na viacerých miestach spustili očkovanie proti ochoreniu COVID-19, ktoré prerušila búrka. Počasie skomplikovalo vakcináciu aj v štáte Connecticut a v pobrežných oblastiach štátu Massachusetts, kde búrka prerušila druhú fázu očkovania.

Núdzový stav v New Jersey, ktorý vyhlásil guvernér štátu Phil Murphy, zostal v platnosti aj v utorok. Guvernér Pennsylvánie Tom Wolf vyhlásil stav núdze, keď v niektorých oblastiach tohto štátu napadlo 76 centimetrov snehu.

Viac o téme: SneženieNew YorkSnehová víchrica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu