Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Slovensko čaká ďalšia nádielka snehu: Studený front navyše preruší vlnu teplejšieho počasia

Ilustračné foto Zobraziť galériu (6)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Oliver Ondráš, Getty Images)

BRATISLAVA – V uplynulých dňoch sa na Slovensku vyskytli zrážky aj oteplenie. Najvyššie teploty panovali na juhozápade. Posledný januárový víkend však ovplyvní zvlnený studený front. Meteorológovia okrem nočných mrazov avizujú aj sneženie a dážď so snehom.

Najlepšiu predpoveď počasia nájdete na Predpovede.sk

Tento týždeň sa začal najmä na východnom Slovensku hekticky. V pondelok v Prešovskom i Košickom kraji husto snežilo, čo sa podpísalo pod nepriaznivú dopravnú situáciu. Energetici v spomenutých lokalitách zaznamenali vyše 28.000 odberných miest s prerušenou distribúciou elektriny.

Slovensko čaká ďalšia nádielka
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: FB/SHMÚ)

Následne sa počasie umúdrilo. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na sociálnej sieti vo štvrtok napísal, že do našej oblasti postúpil teplý front. Ten podľa odborníkov postupne prinesie zrážky nad celé územie Slovenska.

Slovensko čaká ďalšia nádielka
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: FB/SHMÚ)

Sobota

Od severozápadu bude postupovať cez našu oblasť ďalej na juhovýchod zvlnený studený front, spojený s tlakovou nížou so stredom nad Fínskom.

Bude oblačno až zamračené. Menej oblakov sa očakáva len prechodne a lokálne. Na mnohých miestach treba rátať so snežením. Na západe, na juhu stredného Slovenska a cez deň aj inde v nižších polohách bude pršať, alebo sa objaví dážď so snehom. Ojedinele hrozí poľadovica.

Predpovede.sk
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

Najnižšia nočná teplota dosiahne 1 až -4, na juhozápade okolo 3 stupne. Denné maximum dovŕši 2 až 7, na juhozápade a na juhovýchode miestami okolo 9 stupňov.

Zafúka juhozápadný až západný, k večeru od západu severozápadný vietor rýchlosťou 10 až 30 km/h.

Nedeľa

Od severozápadu k nám bude zasahovať výbežok vyššieho tlaku vzduchu. Súčasne sa nad Ligurskym morom prehĺbi tlaková níž a jej stred sa presunie nad Jadran.

Aj nedeľa bude oblačná až zamračená. Zmenšená oblačnosť sa podľa SHMÚ vyskytne k večeru na západe krajiny, no aj to len miestami.

Ojedinele môže snežiť. V nižších polohách to zrejeme bude aj dážď so snehom.

Predpovede.sk
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

Najnižšia nočná teplota poklesne na -2 až -7, na juhozápade bude okolo nuly. Maximálna denná teplota sa vyšplhá na 0 až 5, na severe miestami približne na -2 stupne.

Fúkať bude prevažne severný vietor rýchlosťou 5 až 25 km/h.

Viac o téme: PredpoveďPočasie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu