Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

KORONAVÍRUS Lekár ukázal verejnosti mrazivé VIDEO: Simuloval zábery pred smrťou na Covid-19

Kenneth Remy ukázal video, z ktorého prechádza mráz po chrbte
Kenneth Remy ukázal video, z ktorého prechádza mráz po chrbte (Zdroj: Twitter.com/DrKenRemy1)

ST. LOUIS - Na internete sa od prepuknutia pandémie rozšírili viaceré druhy správ. Ide o dobré rady ale aj o vážne konšpiračné teórie, ktoré ohrozujú verejné zdravie. Na tento problém upozornil aj lekár z amerického St. Louis Kenneth Remy, ktorý natočil mrazivé, no o to viac autentické video o tom, ako to vyzerá tesne pred smrťou z pohľadu infikovaného pacienta. Video sa rýchlo rozšírilo po sociálnej sieti Twitter a následne aj ďalších.

Lekár v úvode príspevku prosí sledovateľov, aby video sledovali a počúvali veľmi pozorne, pretože nechce byť osobou, ktorá sa bude pozerať zoči-voči vystrašeným očiam pred neodvratnou smrťou. Jeho video môže byť príkladom aj pre ostatných ľudí, ktorí na svete bojujú proti pandémii Covid-19. Lekár apeluje hlavne na nosenie rúšok. Žiaľ, ani Slovensko neuteká ďaleko od konšpiračných teórii, ktoré sa o pandémii šíria.

Simulácia ťažkého stavu

Na video lekára upozornil aj portál NY Post. Remy totiž popísal ťažkú fázu covidu v 88-sekundovom videu. "Takto to vyzerá, keď sa musíš nadýchnuť 40-krát počas jedinej minúty a tvoj kyslík v krvi je už na hranici pod úrovňou 80," popisuje lekár, ktorý pomocou mobilného telefónu približuje a oddaľuje svoju tvár, čim simuluje svoju situáciu pri pacientoch s ťažkým priebehom.

Sám popisuje hrôzostrašné chvíle, kedy lekári musia čeliť pohľadu na vystrašené oči pacientov, ktorým sa už žiaľ nedá pomôcť a musí prísť na rad hadička s kyslíkom v dôsledku pľúcnej ventilácie. Remy simuluje aj túto smutnú pasáž, kedy zavádza hadičku do pacientovho hrdla, tzv. intubácia.

Posolstvo videa

"Dúfam, že posledné chvíle vášho života nebudú vyzerať takto," pripomína Remy, ktorý týmto videom odkazuje všetkým, aby nepodceňovali efekt ochranných rúšok a nosili ich na verejnosti aj naďalej. "Toto je to, čo tvoja mama, otec alebo tvoje deti uvidia, ak dostanú ochorenie Covid-19 počas posledných chvíľ svojho života. Je to vážna vec," dodáva lekár, ktorého video sa už objavilo aj vo viacerých zahraničných televíziách.

Viac o téme: LekárRúškoKoronavírusCovid-19Kenneth Remy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu