Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Manželia vytiahli na demonštrantov zbrane: Fotografa, ktorý ich zachytil, žalujú o obrovské peniaze

Manželia namierili zbrane proti demonštrantom z BLM Zobraziť galériu (3)
Manželia namierili zbrane proti demonštrantom z BLM (Zdroj: Profimedia)

ST. LOUIS – Na sklonku júna internetom kolovalo bizarné video zachytávajúce amerických manželov McCloskeyovcov, ako členom hnutia Black Live Matters (BLM) hrozia zbraňami. Manželia teraz žalujú fotografa za snímku, na ktorej pred svojim domom mieria puškou a pištoľou na stovky demonštrantov, ktorí len prechádzali okolo. Žalujú tiež spoločnosť, ktorá fotku šíri. 

Manželia Mark a Patricia z amerického St. Louis tohtoročného 28. júna mierili zbraňami na demonštrantov z hnutia BLM. Tí protestovali proti Lyde Krewsonovej, starostke mesta, ktorá v živom vysielaní zverejnila mená a adresy aktivistov volajúcich po reforme polície. Podľa Kim Gardnerovej, obvodnej prokurátorky mesta St. Louis, boli pochod aj následné zhromaždenie pokojné.

Šokujúce VIDEO! Manželia vyšli zo svojho honosného sídla a mierili zbraňami na demonštrantov

Hroziaci pár zachytil aj fotograf. McCloskey bol vyzbrojený automatickou puškou AR-15 a jeho žena pištoľou. McCloskeysovici na tohto fotografa podali žalobu, rovnako na firmu, ktorá fotku šíri. Žiadajú 1,15 milióna dolárov, čo je necelých 974-tisíc eur.

Manželia namierili zbrane proti
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Profimedia)

Manželia tvrdia, že demonštranti prechádzali okolo ich nehnuteľnosti, teda súkromnou ulicou, čím porušili zákon. Súčasne podotýkajú, že oni zbrane nepoužili, len ich vytiahli. Predmetná fotografia podľa nich prispela k tomu, že sú celonárodne známi a zahanbení. Nepáči sa im ani to, že agentúra, v ktorej fotograf pôsobí, sa na zábere obohacuje. Ďalšia žalovaná firma totiž fotku tlačí na tričká, rúška či iné predmety. Na to však manželia nneposkytli svoj súhlas. McCloskeysovici navyše hovoria, že ich fotka na predmetoch im spôsobuje psychickú ujmu, tiež emocionálny stres.

Agentúra ani spoločnosť sa k žalobe nevyjadrili. Očakáva sa, že podniknú právne kroky.

Viac o téme: ProtestManželiaZbraneBlack Lives Matter
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu