Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Češka (38) predstierala smrť, aby prežila! Agresor ju surovo zmlátil, detaily naháňajú hrôzu

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PLZEŇ/CHEB - Keď 18. júna minulého roka smerovala nemenovaná 38-ročná žena k svojmu priateľovi, ani vo sne by jej nenapadlo, čo sa udeje. Stala sa obeťou brutálneho útoku, na ktorý nezabudne snáď do konca života. Agresor ju mlátil až do chvíle, kým sa nezačala hrať mŕtvu. A práve to jej zachránilo život. 

Násilný incident sa stal v českom meste Cheb okolo polnoci. Útočník spočiatku ženu sledoval, potom jej zasadil ranu zozadu do hlavy. Začala kričať a utekať smerom k ceste. No agresor ju dobehol. A v tvrdých úderoch pokračoval. O prípade informoval český web Novinky.cz.

Už prvá rana bola hrozná

Georgi Dimitrov (47) pôvodom z Bulharska ženu vôbec nešetril. "Útok obžalovaný viedol takou silou a do takej časti tela, že musel byť uzrozumený s tým, že poškodenú môže usmrtiť," povedal na súde, ktorý sa konal v Plzni, predseda senátu Jan Hostaš. Podľa jeho slov útok skončil, keď sa žena prestala brániť.

"Svojou duchaprítomnosťou si poškodená v podstate zachránila život," dodal Hostaš. Obeť si poriadne vytrpela. Opakované údery tupým predmetom do hlavy boli silné. "Bil ma všetkou silou. Už tá prvá rana bola hrozná. Nič pri tom nehovoril ani nevydával žiadne zvuky. Iba ma ťahal za batoh, ktorý som mala na chrbte," opísala. 

Ilustračná foto.
Zobraziť galériu (3)
Ilustračná foto.  (Zdroj: Getty Images)

Ochromená strachom

Napadnutá si podľa jej slov myslela, že ju muž chce zabiť. "Zo začiatku som sa snažila brániť. Potom mi došli sily a prestala som klásť odpor. Bolo mi už všetko jedno," pokračovala. No potom jej prišlo na um, že agresor chce jej batoh. Práve preto si ho zložila a odhodila ho preč. Napadlo jej aj to, že bude hrať mŕtvu. Prestala sa úplne hýbať, zvesila hlavu. Sklopila oči, no mala ich naďalej otvorené.

Útočník ju potom prestal mlátiť. Posvietil si na ňu baterkou. Zobral ruksak a jej mobil a odišiel. Žena sa však nehýbala ešte niekoľko minút, mala strach, že ju pozoruje. "Potom som nabrala odvahu. Pomaly som sa zdvihla a po štyroch som sa doplazila k ceste, kde som si ľahla. Pamätám sa, že okolo prešlo nejaké auto, tak som zmobilizovala všetky sily, kľakla si a mávala rukami. Potom ku mne prišli tí dvaja muži a zavolali mi záchranku," dodala.

Prečítajte si aj: Tragédia v Rakúsku: Češka sa zabila, keď si chcela urobiť pamätnú fotku z Álp

Výkrik z tmy

Muži vypovedali, že k obeti ich doviedol výkrik z tmy. Bývajú totiž v dome neďaleko cesty, kde ležala napadnutá žena. "Ležala priamo na ceste. Trochu sa hýbala a hrozne nariekala. Bola celá od krvi, mala vydesené oči a niekoľkokrát nám povedala, že umiera. Odniesli sme ju na krajnicu, aby ju neprešlo auto a zavolali pomoc," povedal jeden z dvojice svedkov.

Útočníka polícia dolapila krátko po incidente. Spočiatku všetko popieral. Neskôr ale vypovedal, že čin spáchal, no nevie, ako sa to stalo. Podľa jeho poslednej verzie si ho na zmlátenie ženy najal krajan za odmenu 300-tisíc korún.

Agresor sa chcel nabaliť. (ilustračná foto)
Zobraziť galériu (3)
Agresor sa chcel nabaliť. (ilustračná foto)  (Zdroj: thinkstockphotos.com)

Podľa českých médií mal muž problémy so zákonom už v minulosti. Bol odsúdený na 10 rokov väzenia za lúpež. Spoza mreží sa dostal v novembri 2018. Podozorivý je aj z lúpeže v Nemecku. V tomto prípade na neho súd vydal medzinárodný zatykač.

Za útok na Češku ho vo štvrtok Krajský súd v Plzni odsúdil na 17,5 roka v chládku. Vyhostili ho na 10 rokov. Súd pri rozhodovaní o výške trestu prihliadal aj na to, že Dimitrov konal vedome a motívom bola ziskuchtivosť. 

Je isté, že osud sa so ženou rozhodne nemazná. Diagnostikovali jej rakovinu a v osudnej chvíli, keď ju napadol agresor, mala za sebou najdrastickejšiu fázu ožarovaní. 

Viac o téme: KuriozitaPokus o vražduSúd Plzeň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu