Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Tragédia v Rakúsku: Češka sa zabila, keď si chcela urobiť pamätnú fotku z Álp

(Zdroj: pixabay)

VIEDEŇ - Mladá Češka zahynula v utorok pri túre v rakúskych Alpách. V okamihu, keď pózovala svojmu priateľovi na fotografiu, pošmykla a zrútila sa do hĺbky 150 metrov. V stredu museli rakúski záchranári vyraziť na pomoc aj 64-ročnému Slovákovi, informovala agentúra APA.

Dvadsaťtriročná česká turistka sa vydala v utorok na túru do hôr pri obci St. Nikolai im Sölktal na severe spolkovej krajiny Štajersko. S 28-ročným partnerom a dvoma psami vyrazila cez jazero Kaltenbachsee smerom k vrcholu Denecke.

Na ceste sa žena chcela podľa rakúskej tlače vyfotografovať. Pri pózovaní sa ale pošmykla na strmej skale a zrútila sa do hĺbky asi 150 metrov. Ťažkým zraneniam na mieste podľahla. Jej telo vyslobodil až policajný vrtuľník.

V stredu museli záchranári pomáhať v rakúskych Alpách aj 64-ročnému Slovákovi, ktorý sa zrútil do ľadovcovej trhliny. Muž s deviatimi ďalšími dobre vybavenými športovcami zdolal vrchol Dachsteinu. Pri zostupe sa traja z horolezcov, ktorí k sebe boli zviazaní lanom, pokúsili preskočiť jednu z trhlín v ľadovci. Prostredný z nich sa pritom pošmykol, čím vyviedol z rovnováhy 64-ročného muža za sebou. Slovák sa potom zrútil do trhliny.

Muž utrpel ťažké zranenie nohy, jeho známym sa ho ale z trhliny podarilo vyslobodiť. Privolaný vrtuľník nemohol kvôli silnému vetru muža vyzdvihnúť, do údolia ho tak museli na nosidlách zniesť horskí záchranári. Helikoptéra ho následne previezla do nemocnice vo Schladmingu.

Viac o téme: TrhlinaPádZáchranáriSmrťAlpySlovákČeška
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu