Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Polícia evakuovala nákupné centrum v Bratislave: Bola tam nahlásená bomba

Polícia v stredu evakuovala nákupné centrum na Einsteinovej ulici v Bratislave Zobraziť galériu (3)
Polícia v stredu evakuovala nákupné centrum na Einsteinovej ulici v Bratislave (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

BRATISLAVA - Polícia v stredu evakuovala nákupné centrum na Einsteinovej ulici v Bratislave, nahlásili tam bombu. Jeho priestory prehľadali psovodi so služobnými psami, bombu však nenašli. Vyšetrovateľ Policajného zboru začal trestné stíhanie vo veci šírenia poplašnej správy. Na sociálnej sieti o tom informovala Polícia SR.

Pripomenuli, že preverujú hodnovernosť každého prijatého oznámenia. Na miesto oznamu sú vysielané hliadky Policajného zboru SR podľa druhu a povahy oznámenia. "Policajti nemôžu predpokladať, či prijaté oznámenie je pravdivé, alebo oznamovateľ vedome oznámil nepravdivé informácie. Pri preverovaní nepravdivého oznámenia sú tak všetky sily a prostriedky vynaložené zbytočne a policajti by tak mohli byť na mieste, kde je ich prítomnosť naozaj potrebná, alebo byť nablízku človeku, ktorý pomoc skutočne potrebuje," komentovali.

Polícia v stredu evakuovala
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

Zdôraznili, že úmyselné oznámenie nepravdivých informácií Policajnému zboru SR je trestným činom a využitím technologických prostriedkov je možné odhaliť oznamovateľa, ktorý sa bude musieť za svoje konanie zodpovedať.

Polícia v stredu evakuovala
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

Za vedomé oznámenie nepravdivej poplašnej správy Policajnému zboru a spôsobenie nebezpečenstva vážneho znepokojenia aspoň časti obyvateľstva, hrozí obvinenému v prípade preukázania viny v súlade s Trestným zákonom trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.

Viac o téme: BombaEvakuáciaNákupné centrumPolícia Oznámenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu