Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

KORONAVÍRUS V Česku pribudlo v stredu 92 infikovaných, čo je najmenej za osem dní

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

PRAHA - V Česku pribudlo v stredu 92 nakazených novým druhom koronavírusu, počet nových prípadov teda klesol pod sto. Denný nárast počtu infikovaných je v ČR najnižší za osem dní, napísal vo štvrtok ráno spravodajský portál Novinky.cz.

Niekoľko predchádzajúcich dní zaznamenávali v Česku počty nakazených nad 100 - v utorok ich bolo 149, v pondelok 202, v nedeľu 305. Médiá vtedy písali, že denný nárast infikovaných sa v posledných dňoch zrýchľuje. Podľa aktuálnych informácií najpostihnutejších regiónom bol aj vo štvrtok ráno okres Karviná. Úmrtia nepribudli, stále je ich 349.

V Českej republike dosiaľ zaznamenali celkovo 12.046 prípadov ochorenia COVID-19, ktoré koronavírus spôsobuje, vyliečených je 7797. Aktuálne je v krajine 3900 infikovaných. U väčšiny z nich má ochorenie mierny priebeh. V stredu bolo s koronavírusom hospitalizovaných 130 ľudí, v ťažkom stave sa nachádzalo 12 z nich.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Pozitívny test na koronavírus mal aj zamestnanec českej Jadrovej elektrárne Dukovany, ktorá od stredy zavádza odporúčané preventívne opatrenia. Denníku Právo to potvrdil hovorca zariadenia Jiří Bezděk. Zdôraznil, že nejde o pracovníka z prevádzky.

Muž je zamestnaný v administratíve ako technický pracovník a jeho pracovisko sa nenachádza priamo v areáli elektrárne, ale v širšom perimetri, kde ešte mnoho ľudí pracuje z domu. Do styku s pracovníkmi v zmenách neprichádzajú. Muž by mal byť hospitalizovaný na infekčnom oddelení v nemocnici v neďalekom meste Třebíč na západe Moravy. Od stredy tam platí zákaz návštev. Hygienici zisťujú, kde sa muž nakazil a s kým prišiel do kontaktu, dodal portál Novinky.cz.

Viac o téme: ČeskoPrípadyKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu