Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS v Česku aj naďalej úraduje: Pribudlo 73 infikovaných, o 22 viac než v pondelok

Koronavírus v Česku
Koronavírus v Česku (Zdroj: SITA/AP Photo/Petr David Josek)

PRAHA - V utorok zatiaľ v Česku pribudlo 73 nových prípadov nákazy koronavírusom, čo je o 22 viac než za celý pondelok. Krátko po 17.45 h to uviedol portál Českej televízie (ČT).

Dosiaľ sa v ČR nakazilo celkovo 12.639 ľudí, vyliečených je 7910 ľudí a obetí na životoch 351. Vyplýva to z informácií českého ministerstva vnútra. Počet nakazených sa teda drží pod stovkou, a to už od nedele. Avšak predtým niekoľko dní zaznamenávali v Česku počty infikovaných nad 100: vo štvrtok ich bolo 132, v utorok 149, v pondelok 202 a predminulú nedeľu dokonca 305.

Podľa dostupných informácií je najpostihnutejším regiónom okres Karviná v Moravskosliezskom kraji na severovýchode ČR, kde sa nákaza začala šíriť medzi baníkmi v baniach spoločnosti OKD. Starostovia z okresu Karviná pokladajú tamojšiu situáciu týkajúcu sa nákazy za veľmi vážnu. Vinu pripisujú vláde, ministerstvu zdravotníctva aj krajským hygienikom. Epidemiológ Roman Prymula vo vysielaní ČT24 však v utorok povedal, že vďaka trasovaniu, ktoré v regióne prebieha, sa podarilo situáciu zafixovať.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Na nepriaznivú epidemiologickú situáciu v Českej republike predtým zareagovali aj niektoré štáty ako Slovinsko, Lotyšsko a Estónsko a zaradili ju do zoznamu menej bezpečných krajín. Slovinsko nakoniec zmenilo svoje pôvodné rozhodnutie a od utorka 7. júla znova zaraďuje Česko na "zelený zoznam" bezpečných štátov. Na zozname epidemiologicky menej bezpečných oblastí však naďalej zostane Moravskosliezsky kraj. Oznámil to v pondelok na Twitteri český minister zahraničných vecí Tomáš Petříček s odvolaním sa na slovinského rezortného kolegu Anžeho Logara.

Viac o téme: ČeskoKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu