Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS Rakúsky pilot vzal veci do svojich rúk: Odkaz celému svetu, pozrite, čo napísal na oblohu

Pilot nechal na radare odkaz pre všetkých Zobraziť galériu (2)
Pilot nechal na radare odkaz pre všetkých (Zdroj: Gettyimages.com, flightradar24.com)

VIEDEŇ - Tak toto sa naozaj nevidí každý deň. Pri súčasnej pandémii, ktorá v súvislosti s koronavírusom postihla takmer celú zem, sa činia aj niektorí ľudia, od ktorých by ste to vo výkone ich práce čakali najmenej. Svoje by o tom vedel rozprávať aj istý rakúsky pilot, ktorý na radare napísal jasný odkaz pre celý svet.

Pilot 16. marca o 13:26 miestneho času vyletel na oblohu z rakúskeho letiska Wiener Neustadt so svojím ľahkým lietadlom Diamond DA40. Nachádzal sa niekoľko kilometrov južne od Viedne v blízkosti spolkovej krajiny Burgenland a pri jeho lete si niektorí podľa radaru začali všímať jeho neobvyklé manévre na oblohe. Pilot totiž za 24 minút dokázal celému svetu poslať jasný odkaz v súvislosti so šíriacim sa koronavírusom.

KORONAVÍRUS Rakúsky pilot vzal
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: flightradar24.com)

Zostaňte doma

Keď pilot o 13:51 pristál na neďalekom letisku Graz, bolo na radare možno podľa jeho trajektórie jasne badať nadpis "Stay Home", čo v preklade z angličtiny znamená "Zostaňte doma". Pilot pravdepodobne týmto gestom vyzval zvyšok populácie k dodržiavaniu prísnej karantény v dôsledku šírenia ochorenia Covid-19, na ktoré už celosvetovo zomrelo viac ako 7-tisíc ľudí a nakazených ľudí je už 190-tisíc.

Viac o téme: PilotOdkazRakúskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu