Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Na Britániu udrela búrka Ciara: Začali platiť dočasné obmedzenia v premávke

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Premávka vlakov, dopravných lietadiel a trajektov bola v nedeľu v mnohých častiach Británie dočasne pozastavená, niektoré športové podujatia zrušené a zároveň vydané meteorologické varovania pred búrkou Ciara, ktorá udrela na ostrovy vetrom v sile hurikánu a rýchlosťou až 129 kilometrov za hodinu, približuje agentúra AP.

Najmenej desať železničných spoločností na území Spojeného kráľovstva vydalo varovania, že vlaková premávka je momentálne rizikom, a približne 20 ďalších informovalo cestujúcich, aby sa pripravili na meškanie spojov, pretože silný vietor môže v priebehu dňa poškodiť elektrické vedenia a na koľaje môžu popadať konáre stromov či iné predmety dofúkané tam búrkou, opisuje AP.

 

 

Obmedzenia sa týkajú aj londýnskych letísk Heathrow, Gatwick a London City. Britské aerolínie niektoré domáce a európske lety rebukujú a spoločnosť Virgin Airlines niekoľko letov úplne zrušila. Búrka Ciara môže so sebou takisto priniesť do Británie a Írska silný dážď - meteorologická služba Met Office preto vydala už niekoľko desiatok a výstrah a varovaní pred záplavami.

Viac o téme: BúrkaPremávkaObmedzeniaVeľká BritániaCiara
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu