Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Najšialenejšia pasažierka dostala exemplárny trest: Chcela vystúpiť za letu, zasahovali stíhačky

Kráska už došpúlila pusinku Zobraziť galériu (4)
Kráska už došpúlila pusinku (Zdroj: YouTube/MoonTV)

STANSTED – Opitá turistka Chloe Hainesová (26) sa pokúsila v lietadle 10 km nad zemou otvoriť núdzový východ. Bezpečnostné služby požiadali dve stíhačky kráľovského letectva, aby odprevadili nad letisko ohrozený let Jet2 vracajúci sa na zem.

Incident sa stal 22. júna tohto roku, v stredu predstúpila výtržníčka pred súd v Chelmsforde. Ten si v obžalobe vypočul, že len čo stroj opustil letisko Londýn Stansted, Chloe Hainesová z High Wycombe v Buckinghamshire sa začala správať neprístojne, vyhrážala sa, obťažovala spolucestujúcich i posádku a napokon zamierila k núdzovému východu. Posádka ju musela spacifikovať. Žena pritom údajne poškriabala palubného sprievodcu Charleyho Coombeho.

Najšialenejšia pasažierka dostala exemplárny
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: YouTube/MoonTV)
Airbus 321 sa musel vrátiť z plánovanej cesty do Dalamanu v Turecku, pre bezpečnosť ho sprevádzali dve stíhačky Kráľovského letectva naspäť do Stanstedu, kde Hainesovú zatkla polícia. Stíhačky cestou spôsobili nečakaný supersonický tresk, ktorý vystrašil obyvateľov žijúcich blízko letiska. Žena bola obvinená z napadnutia, bitky a bezohľadného alebo nedbanlivého konania spôsobom, ktorý by mohol ohroziť lietadlo alebo ľudí v lietadle.Hainesová sa v stredu ráno objavila za ochranným sklom lavice pre obžalovaných v súdnej sieni v Chelmsforde. Otvorila ústa, iba keď počas krátkeho výsluchu potvrdila svoje meno, vek a adresu a po celý čas pôsobila, že potláča plač.
Najšialenejšia pasažierka dostala exemplárny
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: YouTube/MoonTV)
Prokurátorka Katharine Houghtonová potom oznámila súdu, že táto záležitosť je príliš vážna na to, aby bola obžalovaná vypočutá dnes. Vec musí byť postúpená vyššie, na Kráľovský súd v Chelmsforde. Okresný sudca Timothy King teda predbežne udelil Hainesovej kauciu pod podmienkou, že nesmie vstúpiť na žiadne letisko v Spojenom kráľovstve, zaplatí pokutu 85-tisíc libier (takmer stotisíc eur) okrem iného  za neplánovanú prevádzku stíhačiek a prípad bude postúpený vyššie.
Stíhacie lietadlá typu F-16
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR/AP Photo/Mindaugas Kulbis)
Na prvom pojednávaní v júli uviedol Steve Heapy, generálny riaditeľ spoločnosti Jet2.com a Jet2h Holidays: „Ako letecká spoločnosť najmä pre rodiny s deťmi pristupujeme k rušivému správaniu sa s úplne nulovou toleranciou.“

Milá dáma ušetrí na letenkách, ale bude sa mať čo obracať, aby pokutu za stíhačky zaplatila ešte v produktívnom veku.

Viac o téme: BitkaPosádkaTuristkaStíhačkyNúdzový východPolícia Jet2Opitá
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu