Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Nemecký minister chce strážiť hranicu so Švajčiarskom: Zabili dieťa na železničnej stanici

Horst Seehofer
Horst Seehofer (Zdroj: SITA/AP Photo/Michael Sohn, file)

BERLÍN - Nemecký minister vnútra Horst Seehofer ohlásil zámer zaviesť kontroly na nemecko-švajčiarskej hranici, čím reagoval na udalosť z pondelka, keď zrejme Eritrejčan žijúci vo Švajčiarsku zabil dieťa na železničnej stanici vo Frankfurte nad Mohanom. Informovala o tom v piatok tlačová agentúra DPA, ktorá citovala Seehoferove vyjadrenie pre týždenník Der Spiegel.

"Urobím všetko pre zavedenie inteligentných kontrol na tejto hranici," uviedol Seehofer s tým, že v roku 2018 bolo zaznamenaných 43.000 prípadov nedovoleného vstupu na územie Nemecka. Tejto situácii je podľa neho potrebné čeliť zvýšeným nasadením policajtov v civile, ako aj "účelovými a časovo ohraničenými kontrolami, a to aj bezprostredne na hraniciach vrátane hranice so Švajčiarskom".

Príslušnú koncepciu chce minister predstaviť do septembra. Ešte v utorok ohlásil vo všeobecnosti rozšírenie hraničných kontrol a konzultácie o tom, ako zvýšiť bezpečnosť na železničných staniciach. Eritrejčana s bydliskom vo Švajčiarsku zadržali v pondelok vo Frankfurte nad Mohanom krátko po tom, ako podľa svedkov na železničnej stanici zhodil z nástupišťa matku s dieťaťom.

Dvojica spadla do koľajiska vo chvíli, keď k nástupišťu prichádzal vysokorýchlostný vlak ICE. Žena vo veku 40 rokov, pochádzajúca zo spolkovej krajiny Hesensko, vyviazla so zraneniami, jej osemročného syna však vlak na mieste usmrtil. Ten istý muž údajne napadol na stanici aj 78-ročnú ženu, ktorá však z nástupišťa nespadla. Predpokladaného útočníka vzali v Nemecku do vyšetrovacej väzby a čelí podozreniu z vraždy a dvojnásobného pokusu o vraždu.

Viac o téme: DieťaHranicaŽelezničná stanicaZabiťNemeckoŠvajčiarskoHorst Seehofer
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu