Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Počas nepovoleného protestu zatkli v Moskve 1400 demonštrantov: Nemecko odsúdilo postup Kremľa

V sobotu zatkli v Moskve počas nepovoleného protestu takmer 1400 demonštrantov
V sobotu zatkli v Moskve počas nepovoleného protestu takmer 1400 demonštrantov (Zdroj: TASR/AP Photo/Alexander Zemlianichenko)

BERLÍN - Nemecká vláda vyzvala v pondelok Kremeľ, aby prepustil takmer 1400 demonštrantov, ktorých v sobotu zatkli v Moskve počas nepovolenej demonštrácie za slobodné voľby do Moskovskej mestskej dumy. S odvolaním sa na slová hovorkyne nemeckej vlády Ulrike Demmerovej o tom informovala agentúra AFP.

Berlín je podľa hovorkyne "znepokojený" z toho, ako "neprimerane a tvrdo" ruská polícia zasiahla proti protestujúcim, a očakáva "rýchle prepustenie zadržaných osôb". Demmerová zároveň vyzvala Moskvu, aby rešpektovala slobodu slova aj zhromažďovania a aby sa postarala o to, že voľby do moskovského mestského zastupiteľstva prebehnú v súlade s medzinárodnými štandardmi.

V sobotu tisíce demonštrantov požadovali zaregistrovanie opozičných kandidátov, ktorým by pre údajné "nezrovnalosti" na podpisových hárkoch nemala byť povolená účasť vo voľbách do Moskovskej mestskej dumy. Ruské bezpečnostné zložky zadržali v súvislosti s nepovolenou demonštráciou vyše 1400 osôb.

Viac o téme: ZatýkanieDemonštrantiNemeckoMoskva
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu