Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Surový kanadský žart: Obeť hlúpej výzvy v nemocnici, matka maloletého páchateľa zatknutá

(Zdroj: YouTube/printscreen)

MANCHESTER – Výzva obliať sa vedrom ľadovej vody, ktorú sme nedávno zažili aj na Slovensku, nemusí mať vážnejšie zdravotné následky. Ak však vymeníte ľadovú vodu za vriacu, hrozné následky môžu ostať do konca života. Ako to, že si to jedenásťročný chalan neuvedomil?

Billy Oliver sa v ten utorok dohodol s kamarátom, že uňho prespí. Ich matky súhlasili. Okolo 02.30 v noci teda v dome priateľa tvrdo spal, keď ho jeho kamarát oblial vriacou vodou. Bolo to v rámci jednej z nezmyselných výziev vo forme kanadského žartu, takých populárnych medzi mladými ľuďmi.

Kým predchádzajúcu výzvu  “Znesieš vedro ľadovej vody?” bolo možné prežiť úplne bez ujmy, Billymu Oliverovi (11) spôsobila vriaca voda popáleniny tretieho stupňa. Informovalo o tom médium Kentucky Herald-Ledger. Chlapec bol vážne popálený na krku, chrbte, pleciach a hornej časti ramien. Hrôzostrašný incident sa odohral v meste Manchester v americkom štáte Kentucky.

„Šiel spať a prebudil sa na to, že jeho priateľ naňho vyšplechol vriacu vodu – a potom sa smial, zatiaľ čo moje dieťa bojovalo, aby zo seba stiahlo šaty,“ napísala Billyho matka Patricia v príspevku na Facebooku. „Ľudia, prosím, porozprávajte sa so svojimi deťmi, že toto je šialený nápad. Kým moje dieťa spalo, on dal variť vodu a vylial ju na spiaceho kamaráta.“

Billyho previezli do popáleninového centra v Cincinnati, kde mu ošetrili popáleniny druhého a tretieho stupňa. Chlapec sa teraz zotavuje, ale liečba popálenín je veľmi dlhá a bolestivá.

Nebezpečný žart s vriacou vodou vyzýva ľudí, aby vypili alebo na seba vyliali vriacu vodu. Patricia napísala na Facebook: „Vraj je to akási výzva! Porozprávajte sa so svojimi deťmi, prosím. O tejto výzve som nemala ani potuchy.“

Matku druhého chlapca zatkli, lebo keď jej syn oparil Billyho, nezavolala preňho rýchlu zdravotnícku pomoc. Matka (42) výtržníka bola v piatok popoludní obvinená z trestného činu zneužívania a úmyselného ohrozenia. Billyho matka stále žiada rodičov, ktorých deťom sa stalo niečo podobné, aby pred takým hlúpym nápadom všetkých dôrazne varovali.

V júli 15-ročný chlapec z Indiany utrpel popáleniny tretieho stupňa na chrbte a hrudníku, keď ho v spánku iný chlapec oblial vriacou vodou. V inom prípade osemročné dievča vypilo vriacu vodu slamkou a neskôr zomrelo na následky popálenín v ústach a krku, informovala CBS 12.

Viac o téme: ChlapecPopáleninyVriaca vodaPrenocovanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu