Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Štyria turisti v Krakove šokovali okoloidúcich: FOTO Holé zadky, po meste sa premávali takmer nahí

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: SITA/AP/Czarek Sokolowski)

KRAKOV - Polícia v Krakove na juhu Poľska vyšetruje štyroch anglicky hovoriaci turistov, ktorí sa cez víkend v historickej časti mesta vyzliekli do plaviek zvaných mankiny. Tento typ úboru preslávil v komédii o fiktívnom Kazachovi Boratovi komik Sacha Baron Cohen.

V Taliansku sa rozhodli zatočiť s nezodpovednými turistami: Ak na nich uvidia toto, dostanú pokutu

Cudzincov zachytili pouličné kamery aj fotograf, ako sa vo veľmi striedmom odeve limetkovej farby prechádzali pitoreskným historickým mestom a potom nasadli do koča. "Keby sa to stalo v Londýne pri Buckinghamskom paláci, ani by si nestačili stiahnuť nohavice a už by zasiahla polícia," vyhlásil Jacek Balcewicz z radnice, ktorý bol svedkom počínania anglicky hovoriacich cudzincov. V Krakove sa ale podľa neho nenechala vyviesť z miery ani polícia, ani kočiška, ktorá polonahých mužov po historickom námestí vozila.

Policajný hovorca Sebastian Glen uviedol, že polícia vyšetruje incident s neslušným ošatením budiacim pohoršenie. V prípade odsúdenia by figliarom mohlo hroziť až 30 dní za mrežami, prípadne by každý mohol byť odsúdený na pokutu až vo výške 5000 zlotých (cca 1165 eur). Podľa Glena zahraniční turisti, najmä Briti, občas v historickom meste rušia pokoj, hlavne po požití alkoholu.

Štyria turisti v Krakove
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP/Czarek Sokolowski)

Server FoxNews v súvislosti s krakovským incidentom pripomenul predvlaňajší happening šiestich Čechov, ktorí sa v kazašskej metropole Astane prezliekli do plaveckého úboru fiktívneho reportéra Borata, ale ich predstavenie čoskoro ukončila miestna polícia. Incident skončil obvinením z "drobného výtržníctva" a pokutou 23-tisíc tenge, teda asi 60 eur, pre každého. Britský herec Sacha Baron Cohen sa potom ponúkol zaplatiť pokutu.

V Kazachstane proti snímke o Boratovi niekoľkokrát oficiálne protestovali. Cohen vo filme o svojej fiktívnej domovine okrem iného tvrdil, že obľúbeným miestnym nápojom je fermentovaný konský moč, lietadlá riadia jednookí opití piloti a gayovia musia nosiť modré klobúky.

Viac o téme: TuristiPlavkyKrakovBoratMankiny
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu