Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Nečakaná dohra prípadu Čechov, ktorí pózovali v Kazachstane v plavkách: Pokutu zaplatí Borat

Polícia nemala pre tento druh humoru pochopenie. Zobraziť galériu (3)
Polícia nemala pre tento druh humoru pochopenie. (Zdroj: profimedia.sk)

PRAHA - Šestica Čechov, ktorá si zavarila v Kazachstane tým, že pózovala kvôli fotografii pred veľkým nápisom "I love Astana" iba v známych boratovských plavkách, sa dočkala nečakanej pozornosti. Na sociálnej sieti sa obvineným turistom ozval samotný predstaviteľ tejto známej filmovej postavy a ponúkol im, že im za istých podmienok preplatí pokutu, ktorú museli za výtržníctvo zaplatiť.

Česi skončili 10. novembra na súde, kde sudca každému vymeral pokutu vo výške približne 55 eur, uviedol portál Inform Buro. Polícia mužov zbalila za to, že sa na námestí v Astane vyzliekla do zelených miniplaviek zvaných mankiny, ktoré sú dobre známe z filmu "Borat: Nakúkanie do americkej kultúry na objednávku slávneho kazašského národa".

Borat
Zobraziť galériu (3)
Borat  (Zdroj: borat movie)

Niet sa čo čudovať, že v krajine považujú túto snímku za vrcholne kontroverznú a spočiatku ju zakázali aj premietať. Fiktívny novinár totiž Kazachstan vyobrazil ako totálne zaostalý, rasistický a sexistický. Aj keď postupom času sa zistilo, že odvysielanie filmu malo pozitívny vplyv na turistický ruch, vtipkovanie na túto tému sa stále nevypláca.

Teda len do chvíle, kým sa vám náhodou neozve samotný predstaviteľ hlavnej postavy Sacha Baron Cohen a neponúkne vám, že vaše finančné výdavky zacvaká z vlastného vrecka. "Mojim českým priateľom, ktorí boli zadržaní. Pošlite mi detaily o sebe a dôkaz, že ste to boli vy a ja vám pokutu preplatím," napísal herec na facebooku. Doplnil aj e-mailovú adresu, kam sa mu majú ozvať.

Viac o téme: TuristiZatknutiePlavkyKazachstanSacha Baron CohenAstanaČesiBorat
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu