Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Policajná naháňačka sa skončila fatálnym omylom: Zahynuli mladomanželia (†18, 19), žena bola tehotná!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Facebook/Patrick McDonagh)

LONDÝN - Mladí novomanželia zahynuli počas policajnej naháňačky v londýnskom obvode Harrow. Muži zákona si totiž mysleli, že ide o zločincov, ktorí sa v ten deň dopustili trestného činu vlámania. Bol to ale fatálny omyl. Tragédia je o to väčšia, že dvojici sa malo už čoskoro narodiť ich prvé dieťa.

Devätnásťročný Patrick McDonagh a jeho o rok mladšia manželka Shauna prišli o život na ceste A40 spájajúcej Londýn s Walesom. Vo vysokej rýchlosti sa so svojím autom značky Renault Scenic dostali do protismeru, kde sa zrazili s oprotiidúcim autobusom. Stalo sa tak len krátko po tom, ako bola odvolaná policajná akcia zameraná nim. Policajti totiž dvojicu podozrievali zo spáchania vlámania, no neskôr sa ukázalo, že neboli páchateľmi. Tretí účastník nehody, ktorý sa viezol v aute s obeťami, utrpel zranenia a bol prevezený do nemocnice. Ľahšie zranenia utrpelo aj viacero cestujúcich v autobuse. 

Policajná naháňačka sa skončila
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Patrick McDonagh)

Polícia prenasledovala auto Patricka a Shauny približne desať minút. Do akcie bol zapojený aj vrtuľník. Potom ale dostali informáciu o tom, že nejde o páchateľov trestného činu, a tak akciu ukončili. Krátko nato došlo k spomínanej nehode. Nešťastie je o to väčšie, že Shauna bola v ôsmom mesiaci tehotenstva, dcéru, ktorá dostala meno Sienna Marie, sa mala narodiť na Valentína. 

Tragická smrť Jakuba v Miami: FOTO Osudnou sa mu stala cesta z pláže, mrazivé slová svedkov

"Je potvrdené, že pasažieri renaultu sa v inkriminovanom čase nenachádzali na mieste vlámania, ktoré sa odohralo v obvode Harrow," uvádza sa v oficiálnom stanovisku Nezávislého úradu pre vyšetrovanie polície (IOPC). Úrady momentálne zisťujú, čo vlastne viedlo príslušníkov zboru k prenasledovaniu auta, v ktorom sedeli dnes už nebohí manželia. 

Viac o téme: IncidentTragická nehodaPolicajná naháňačka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu