Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

David (40) zjedol obľúbenú pochúťku a prišlo mu zle: FOTO O pár dní neskôr nastalo hotové peklo

David Braham Zobraziť galériu (3)
David Braham (Zdroj: profimedia.sk)

LONDÝN - Príbeh Brita Davida Brahama (40) je jedným z tých, ktoré by si na vlastnej koži nechcel vyskúšať nikto. Viacnásobný otec si jedného dňa objednal kuracie kari a počas toho, ako sledoval zápas svojho 7-ročného syna v rugby, mu prišlo zrazu zle. Najprv si myslel, že mu len jedlo podráždilo žalúdok, no neskôr došlo ku komplikáciám. Nakoniec skončil v nemocnici s autoimunitným ochorením nazývaným Guillian-Barrého syndróm a upadol do bdelej kómy. Po paralýze sa opäť učí chodiť.

Britka (37) si užívala vysnenú dovolenku v Mexiku: Na tretí deň sa stalo čosi, čo jej zničilo život

Bývalý učiteľ autoškoly z Bridgendu vo Walese podľa portálu metro.co.uk uviedol, že mu nič nebolo až dovtedy, čo v apríli zjedol kuracie kari. Potreboval niečo rýchle, a tak si dal jedlo z jednej z reštaurácií, potom už len o pár hodín neskôr pocítil, že mu nie je práve najlepšie. V tú noc mu bolo zle a počas víkendu sa jeho stav ešte zhoršil. 10. apríla sa dostal do nemocnice, no po šiestich dňoch ho poslali späť domov s antibiotikami. Už o 24 hodín však začal cítil tŕpnutie, až nakoniec došlo k úplnej paralýze.

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto  (Zdroj: Getty Images)

Lekári v nemocnici zistili, že sa nakazil campylobakterom, ktorý patrí medzi najčastejšie príčiny otravy jedlom. Otrava potom vyvolala Guillian-Barrého syndróm, ktorý začal útočiť na Davidovu nervovú sústavu. Zostal paralyzovaný od hlavy nadol, nevedel hovoriť, ani sám dýchať a museli ho napojiť na pľúcnu ventiláciu, ktorá ho udržovala pri živote štyri mesiace. Po prebudení z bdelej kómy sa začala pomalá cesta k jeho uzdravovaniu. V septembri prišla konečne na rad fyzioterapia a rôzne iné liečebné procedúry.

"Bol som doslova uväznený vo vlastnom tele. Bolo to desivé. Ako živé peklo. Nevedel som, či vôbec znova uvidím svoje deti a nemyslel som si, že by som mohol niekedy opäť chodiť. Práve myšlienka na moje deti ma držala nad vodou. Bojujem pre ne. Nemyslel som, že prežijem. Všetko, čo chcem, je opäť sa hrať s mojimi deťmi a byť opäť otcom," tvrdí David.

David (40) zjedol obľúbenú
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Začiatkom novembra sa mu podarilo urobiť prvé kroky. "Bol som ako dieťa, musel sa sa odznova naučiť robiť všetky jednoduché veci. Moja myseľ to vedela, ale moje telo jednoducho nereagovalo," vysvetlil muž, ktorého prvýkrát pustili domov z nemocnice 8. decembra a mohol stráviť čas so svojimi deťmi. David sa teraz sústreďuje na to, aby bol na Štedrý deň obklopený svojimi blízkymi. "Vidieť, ako moje deti otvárajú vianočné darčeky, bude ten najvýnimočnejší pocit v mojom živote," dodal.

Viac o téme: ParalýzaKuracie kariDavid BrahamGuillian-Barrého syndróm
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu