Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Britka (37) si užívala vysnenú dovolenku v Mexiku: Na tretí deň sa stalo čosi, čo jej zničilo život

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: linkedIn, Getty Images)

LONDÝN - Bojovať za svoju pravdu sa oplatí. Aj keď to väčšinu býva beh na dlhé trate, niektorým sa podarí dôjsť až do cieľa. Príkladom toho je aj bývalá vojačka z anglického grófstva Cheshire, ktorá získala odškodné výške 30 000 libier (cca 33 700 eur) po tom, čo ju kvôli otrave jedlom a následnej infekcii na dovolenke v Mexiku museli uviesť do umelého spánku.

Zaľúbenci vystúpili v Havane a obdivovali jej krásy: Pri návrate na luxusnú loď zostali omráčení

Leanne Maguireová bola v roku 2013 na dvojtýždňovej dovolenke v hodnote 3 500 libier v mexickom Kankúne. Už na tretí deň sa začala cítiť zle a po zvyšok pobytu musela zostať v posteli. Po návrate domov jej lekári diagnostikovali vírusovú gastroenteritídu spôsobenú otravou jedlom. Jej stav sa zhoršil, takže ju museli hospitalizovať na jednotke intenzívnej starostlivosti a uviesť do umelého spánku.

"Schudla som viac ako 30 kíl a vypadal mi kopec vlasov v dôsledku podvýživy. Taktiež som nebola schopná chodiť pol roka do práce a potrebovala som poradenstvo, aby som sa vrátila späť do života. Vyzerala som tak odlišne, že bolo veľmi ťažké sa začať akceptovať," uviedla Leanne pre britský The Mirror.

Kankún
Zobraziť galériu (2)
Kankún  (Zdroj: Getty Images)

Keď sa prebrala, lekári jej povedali, že jej zlyhala pečeň, pľúca aj obličky a navyše dostala zápal pľúc. Po dlhom pobyte v nemocnici podala v decembri 2013 žalobu na cestovnú kanceláriu Thomas Cook kvôli náhrade škody, pričom tvrdila, že príčinou jej ochorenia bolo jedlo, ktoré podávali v Temptation Cancun Resort, kde bola ubytovaná.

K súdu malo dôjsť v októbri tohto roka, ale nakoniec sa obe strany pred začiatkom procesu dohodli. Leanne je rada, že má to peklo konečne za sebou. "Pohodlie zákazníkov je vždy našou prioritou. Je nám veľmi ľúto, že pani Maguireová v rezorte ochorela. Bol to zložitý prípad. Lekárske dôkazy a čas boli potrebné na určenie úrovne škôd," uvádza sa v stanovisku cestovnej kancelárie.

Viac o téme: DovolenkaOdškodnéMexikoOtrava jedlom
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu