Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Hrdina obetoval vlastný život: VIDEO Dispečer (21) odbavil lietadlo a sám zomrel pri zemetrasení

Anthonius Gunawan Agung Zobraziť galériu (2)
Anthonius Gunawan Agung (Zdroj: Instagram, SITA/AP/Tatan Syuflana)

JAKARTA - Jednou z viac ako 800 obetí piatkového zemetrasenia v Indonézii je 21-ročný letecký dispečer Anthonius Gunawan Agung. Dostalo sa mu vojenských pôct, pretože ako jediný z kolegov zostal v riadiacom veži na letisku v Palu, aby dokončil odlet jedného z lietadiel, aj keď sa veža veľmi triasla.

Krajinu postihla obrovská katastrofa: VIDEÁ skazy! Vyše 800 obetí, všade ležia mŕtve telá

Otrasy o sile 7,5 stupňa vyvolali prívalovú vlnu cunami, ktorá mala devastujúce následky na ostrove Sulawesi. Nateraz je známych 832 mrtvých, ale mnoho ľudí je pravdepodobne ešte pod troskami, z niektorých sa ozývajú ľudské hlasy.

Agung bol v riadiacej veži, keď udreli prvé otrasy a jeho kolegovia sa evakuovali do bezpečia. Chcel sa uistiť, že lietadlo indonézskej spoločnosti Batik Air v poriadku odštartuje. Keď bolo vo vzduchu, bol Agung presvedčený, že riadiaca veža sa zrúti a vyskočil zo štvrtého poschodia. Do nemocnice ho prevezli s vnútorným zranením a zlomenou nohou. Mladík, ktorý mal o mesiac oslavovať 22. narodeniny, zomrel skôr, ako ho mohol dopraviť do inej nemocnice na nevyhnutné ošetrenie.

Agungovu rakvu niesli vojaci v uniformách, jeho zamestnávateľ ho označil za hrdinu. Na žiadosť rodiny bolo telo prevezené do mesta Makassar na juhu ostrova.

Viac o téme: LietadloSmrťDispečerIndonéziaAnthonius Gunawan Agung
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu