Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Prelet nad Trumpovým hniezdom: Pátrajú po záhadnom paraglajdistovi v Škótsku

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

LONDÝN - Škótska polícia pátra po paraglidistovi, ktorý v piatok v noci preletel s protestným transparentom organizácie Greenpeace nad golfovým rezortom, kde trávi víkend americký prezident Donald Trump. Inšpektor Stephen McCulloch informoval, že demonštrant svojím preletom porušil bezletovú zónu nad hotelom Turnberry a spáchal tak trestný čin.

Prelet s transparentom bol podľa Greenpeace protestom proti Trumpovej environmentálnej a prisťahovaleckej politike. Organizácia v stanovisku uviedla, že keď sa nad rezortom objavil klzák, Trump sa pred ním bežal skryť do vnútra budovy. Ako dodala, o prelete informovala políciu desať minút predtým, než sa paraglidista dostal k Turnberry.

Trump pricestoval do svojho škótskeho rezortu v rámci štvordňovej návštevy Veľkej Británie. Tú odštartoval vo štvrtok, pričom sa stretol s premiérkou Theresou Mayovou aj kráľovnou Alžbetou II. Návštevu amerického prezidenta sprevádzajú protesty, ktoré by mali pokračovať aj v sobotu. Podľa predpokladov by sa na demonštráciách po celom Škótsku mali zísť tisícky ľudí.

Viac o téme: ParaglajdistaDonald TrumpGreenpeace
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu