Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

VIDEO Ministri prezradili, kde budú dovolenkovať: Favoritom sú Tatry, Richter svojím výberom pobavil

Ministri prezradili, kam pôjdu na dovolenku Zobraziť galériu (6)
Ministri prezradili, kam pôjdu na dovolenku (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Ministri mali v stredu posledné zasadnutie vlády, po ktorom nasledujú letné prázdniny a niektorí šéfovia rezortov sa už pripravujú na dovolenky. Okrem iného sme sa ich pýtali aj na to, aké destinácie uprednostňujú pri letnom oddychu. Odpovede boli rôzne a miestami aj kreatívne.

Dovolenkové plány ministrov

Začiatok júla v pracovnom opojení

Nový minister financií Ladislav Kamenický, ktorý nahradil v stoličke šéfa rezortu Petra Kažimíra, sa priznal, že mu v rámci práce ešte stále neodzvonilo.

Ladislav Kamenický
Zobraziť galériu (6)
Ladislav Kamenický  (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

"Ja ešte stále pracujem aj budem pracovať. Mám pred sebou euroskupinu Ecofin v Bruseli a mám tam naplánovaných niekoľko stretnutí. Ak budem mať nejaký časový priestor, tak ho rád využijem. Ten program mám dosť nabitý a budem v ňom naďalej pokračovať. Mám rád celé Slovensko. Páčia sa mi Tatry a páči sa mi aj východné Slovensko. Myslím, že sme krásna krajina a človek sa na ňu musí pozerať s otvorenými očami," povedal Kamenický.

Miroslav Lajčák
Zobraziť galériu (6)
Miroslav Lajčák  (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Podobne je na tom šéf rezortu diplomacie. Miroslav Lajčák sa bude totiž ešte tri týždne venovať práci, no dodal, že obľúbenú lokalitu si už vybral. "Ja ešte tri týždne pracujem a potom je môj zásadný a hlavný dovolenkový plán ísť do Vysokých Tatier," povedal šéf ministerstva zahraničných vecí.

Výlet, ale aj tvrdá práca

Minister práce sa netají tým, že pôjde z jednej práce hneď do druhej. Tentokrát však pôjde o tvrdú robotu.

Ján Richter
Zobraziť galériu (6)
Ján Richter  (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

"Áno, idem na Maltu. Mám záujem si zmeniť fasádu rodinného domu, takže týždeň tam budem len majstrovať," žartovným spôsobom poznamenal Ján Richter.

Andrea Kalavská
Zobraziť galériu (6)
Andrea Kalavská  (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Ministerka zdravotníctva sa momentálne na dovolenkové oddychovanie nechystá, no potvrdila, že spolu s rodinou si vedia predstaviť kvalitný zážitok v zahraničí. "Asi pôjdem do zahraničia ale aj na Slovensko. Zo zahraničia už mám vybraté Anglicko a Škótsko. Ideme s celou rodinnou partiou. Je to taký spoločný výlet," prezradila Andrea Kalavská.

Peter Žiga
Zobraziť galériu (6)
Peter Žiga  (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Peter Žiga musel plány trocha pozmeniť, keďže jeho potomkovia sú už vyspelejší, no tiež sa zhodol na tom, že jeho favoritom sú, podobne ako u Lajčáka, Tatry. "Ja už mám trošku väčšie deti, takže my budeme skôr robiť takú troj až štvordňovú mestskú turistiku tak, ako sme to zvykli robiť aj v minulosti, napríklad niekde k vode. Pôjdeme do Tatier. Tie sú moja najobľúbenejšia destinácia," povedal Žiga.

Viac o téme: DovolenkaMinistriPeter ŽigaJán RichterMiroslav LajčákAndrea KalavskáLadislav Kamenický
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu