Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Matovič sa pustil do Kisku: Podraz na štýl Procházku, toto nebolo fér!

Andrej Kiska a Igor Matovič Zobraziť galériu (2)
Andrej Kiska a Igor Matovič (Zdroj: SITA/Branislav Bibel, Diana Černáková)

BRATISLAVA - Prezident Andrej Kiska ešte ani oficiálne neoznámil založenie strany a už vzbudzuje vášne. Najnovšie ho kritizoval šéf OĽaNO Igor Matovič, podľa ktorého sa kiskovci usilovali pretiahnuť jeho ľudí do nového subjektu.

Matovič to uviedol v rozhovore pre portál Postoj. Tvrdí, že medzi prvé kroky Kiskovho tímu patrilo oslovovanie ľudí v OĽaNO, čo nepovažuje za férové. O tom, koho z jeho poslancov kontaktovali, však hovoriť nechcel.

 „Keď má niekto naozaj čistý úmysel, nepôjde predsa v prvom rade oslabovať ostatnú opozíciu, povyťahovať si z nej čerešničky a postaviť si na tom svoj úspech," uviedol šéf opozičného hnutia.

Zároveň však tvrdí, že medzitým sa s prezidentom stretol a situáciu si ujasnili. Kiska mu na stretnutí sľúbil, že nič podobné už robiť nebude. Matovič tvrdí, že oslovovateľom nebol Kiska, ale niekto z jeho tímu. 

Aký má Kiska potenciál?

Prezident zatiaľ oficiálne o založení novej strany nehovoril, špekuluje sa o tom ale už od momentu, keď oznámil, že na post hlavy štátu znovu kandidovať nebude. Podľa prieskumu Focusu by potenciálny nový politický subjekt Kisku mohol zamiešať kartami na Slovensku.

Až štvrtina oprávnených voličov si totiž vie predstaviť, že by v nadchádzajúcich parlamentných dala svoj hlas práve jemu. O tom, koho najviac Kiskova strana ohrozí, sa hovorí už dlho. Podľa prieskumu zrejme najviac utrpia štyri parlamentné strany - OĽaNO, SaS, Sme rodina a koaličný Most-Híd. 

Pokiaľ by Kiska založil úplne novú stranu, opoziční lídri by nadšení neboli. Postoj šéfa KDH Alojza Hlinu sa zhoduje s postojom predsedu SaS Richarda Sulíka - považoval by ho za rozbíjača politickej scény. Aj Matovič je k nej skeptický - v rozhovore pre Postoj sa vyjadril, že je to taká "procházkovčina".

Viac o téme: Igor MatovičAndrej Kiska
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu