Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Ako zbaviť plastové nádoby škvŕn a zápachu? Nevyhadzujte ich, pár jednoduchých trikov bude stačiť!

(Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA – Plastové nádoby na ukladanie potravín používajú takmer všetci. Stali sa súčasťou nášho života, nosíme si v nich obed do práce, deťom slúžia na desiatu, ukladáme do nich zvyšky z obeda alebo si ich berieme na výlety. Sú však potraviny, ktoré ich zafarbia viac ako by sme čakali alebo sa ani po určitom čase nevieme zbaviť nepríjemného zápachu. S týmito trikmi to však zvládnete!

Prinášame vám pár jednoduchých trikov, ktoré by mali pomôcť pri boji s nepríjemným zápachom ale nečakanými škvrnami v plastových krabičkách. Na nepríjemný zápach je najúčinnejšia jedlá sóda. Výnimočný pomocník v domácnosti pri upratovaní ale aj pokazenom žalúdku zatočí aj s nepríjemným zápachom. Ak rozpustíte štyri polievkové lyžice jedlej sódy pomocou jedného litra teplej vody a ponoríte do tohto roztoku plastovú nádobu na dobu 30 minút, zápach určite zmizne. Potom nádobu stačí opláchnuť čistou vodou a usušiť.

Generálna riaditeľka Sekcie krízového riadenia MV SR Michaela Kaňová: Ročne prijme číslo 112 približne 900 000 volaní (Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj)

Ďalším trikom na nepríjemný zápach je aj obyčajný novinový papier. Pokrčený ho uzavrite do plastovej nádoby a papier absorbuje zápach. Po použití však nezabudnite nádobu dobre umyť. Na zafarbené plastové nádoby je ideálny aj roztok octu a teplej vody. Po približne pol hodine pôsobenia vám zaručí čistú nádobu bez usadenín.

Niektorí tvrdia, že na škvrny v plastových nádobách pomáha aj slnečné žiarenie. Ak je nádoba vystavená 2 až 3 hodiny slnečným lúčom, zafarbenie postupne vymizne. Odolných škvŕn vás zbaví aj roztok s čistiacim prostriedkom s obsahom chlóru. Jeden diel bielidla zmiešajte s dvomi dielmi teplej vody a nalejte ho do krabičky. Po krátkom pôsobení nezabudnite nádobu dôkladne umyť v teplej vode.  Pár jednoduchých trikov a vaše plastové nádoby budú žiariť ako nové.

Viac o téme: UpratovanieČisteniePlastové nádobyRadímeZvyšky jedálUkladanie potravín
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu