Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Šokujúci prípad únosu Slovenky: Prvé zábery muža, ktorý v putách zadržiaval Zuzanu (43)

Zuzanu zajal šialenec so samopalom. V jeho zajatí bola dlhých desať hodín. Zobraziť galériu (8)
Zuzanu zajal šialenec so samopalom. V jeho zajatí bola dlhých desať hodín. (Zdroj: Reprofoto/Facebook:Polícia SR - Košický kraj)

BRATISLAVA - Slovenskom otriasol minulý týždeň prípad únosu 43-ročnej Zuzany. Po ceste do práce jej totiž zatarasil cestu pre ňu neznámy muž, ktorý mal mať v rukách samopal, donútil ju nastúpiť do jeho auta a zadržiaval ju dlhých 10 hodín. Polícia bola našťastie úspešná, ženu vypátrali a v ich rukách skončil Stanislav, ktorému teraz hrozí 15 rokov za mrežami.

Incident sa odohral pri obci Senné v Michalovskom okrese. Všetko sa začalo tým, že Zuzanin manžel našiel havarované auto svojej polovičky. Malo vystrelené airbagy, v palubnej doske bola diera po výstrele. 

Mrazivé detaily únosu Zuzany (43): Desať hodín v zajatí šialenca so samopalom, malo ísť o pomstu

Ukázalo sa, že Slovenka sa stala obeťou únoscu. Dôvodom mala byť pomsta voči jej partnerovi, ktorý mal proti páchateľovi v minulosti vypovedať na súde ako hlavný svedok. Ženu zadržiaval desať hodín, vyhrážal sa jej. Našťastie však neutrpela žiadne zranenia. 

Pátranie po Zuzane bolo
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Facebook/Z.E.)

Páchateľovi hrozí 10 až 15 rokov za mrežami. "Krajský policajný vyšetrovateľ 34-ročného Michalovčana, ktorý uniesol a zadržiaval ženu, obvinil z obzvlášť závažného zločinu vydieračského únosu, zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami a prečinu poškodzovania cudzej veci, s podnetom na väzobné stíhanie," ​informovala v piatok polícia. Prokurátor zároveň podal návrh na vzatie Stanislava do väzby. Dôvodom je obava, že na slobode by ušiel, a že by pokračoval v trestnej činnosti.

Zuzanu únosca zadržiaval 10
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

Záhadné okolnosti zmiznutia Zuzany (43): FOTO Havária, únos a záchrana na poslednú chvíľu

Spútaný páchateľ

Ako informoval Milan Filičko, hovorca KP Košice, Stanislav bol v minulosti päťkrát súdne trestaný, naposledy pre zločin nedovoleného ozbrojovania. Polícia na sociálnej sieti v pondelok zverejnila zábery z miesta zadržania páchateľa. Vo videu sa objavil aj samotný únosca. Skľúčený a s putami na rukách skončil napokon on sám.

Viac o téme: SlovenskaúnosPáchateľPolícia Zuzana
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu