Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Mrazivé detaily únosu Zuzany (43): Desať hodín v zajatí šialenca so samopalom, malo ísť o pomstu

Pátranie po Zuzane bolo našťastie úspešné. Zobraziť galériu (4)
Pátranie po Zuzane bolo našťastie úspešné. (Zdroj: Facebook/Z.E.)

MICHALOVCE - V stredu ráno smerovala Zuzana do práce. Čakali ju márne, neprišla. Cestu jej totiž zatarasil šialenec so samopalom. V jeho zajatí bola dlhých desať hodín. Incident, ktorý sa odohral pri obci Senné v Michalovskom okrese, je ako vystrihnutý z filmu. Ide však o realitu.

Keď manžel Zuzany našiel opustené auto svojej polovičky, vedel, že niečo nie je v poriadku. Okamžite preto kontaktoval políciu. Vystrelené airbagy a diera po výstrele v palubnej doske totiž neveštili nič dobré. Mužom zákona dokonca povedal, že vie, kto by mohol byť páchateľom. Človek, proti ktorému vypovedal na súde ako hlavný svedok. Mohlo ísť teda o pomstu. Reakciu Zuzany a jej manžela na incident, ktorý šokoval celé Slovensko, priniesol denník Pravda. Detaily sú skutočne desivé.

Záhadné okolnosti zmiznutia Zuzany (43): FOTO Havária, únos a záchrana na poslednú chvíľu

Putá, zbraň a vyhrážky

V stredu išla Zuzana do práce skoro ráno. Prešla len dva kilometre, keď jej cestu zablokovalo auto. Čo nasledovalo potom, nečakala snáď ani v najhoršej nočnej more. Z vozidla vyskočil muž, ktorého nepoznala, v ruke držal zbraň. Podľa nej samopal. Prikázal jej, nech vystúpi. Keď tak neurobila, vystrelil. Guľka ju minula. 

Pátranie po Zuzane bolo
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Z.E.)

Vydesenú, s putami na rukách, ju potom šialenec vozil po poliach, vyhrážal sa jej. Vystúpili a v dome v obci Dúbrava, do ktorého ju doviezol, ju pripútal o radiátor. Potom znova nasadli do auta. Muž údajne pôsobil tak, že nevie, čo má vlastne robiť. Dobrá nálada sa u neho striedala so zlou. "Raz ma chcel pustiť, potom zasa nie,“  povedala Zuzana a muža ohodnotila ako psychicky labilného človeka. K fyzickému násiliu sa však neuchýlil. 

Desivé ale bolo, že v rukách mal zbraň. Opísala, že keď boli ľudia v blízkosti vozidla, v ktorom sedeli, priložil jej ju ku stehnu a pohrozil, aby nevystrájala. Napokon s autom smerovali k družstvu v obci Suché.

Páchateľ si pospal

Únosca ženu väznil približne desať hodín. Potom zaspal. Dokonca chrápal. To mu už ale bola na stope polícia. Príchod mužov zákona s ich štvronohými kolegami bol pre Zuzanu vykúpením. Ich zásah bol podľa nej rýchly, spočiatku sa bála, aby muža nezobudili a nevystrelil. No nestalo sa tak. "Otvorili dvere, stiahli ma dole na zem a ja som sa odplazila preč od toho auta,“ uviedla pre denník. Ako opísala polícia, služobný pes Bart potom podozrivého vytiahol z auta. Druhý pes Black ho istil. Páchateľa zadržali. 

Mrazivé detaily únosu Zuzany
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

Žiadne neviniatko

Na mieste, kde Zuzanu zachránili, našli aj nábojnicu. V prípade môže dôkaz zohrať dôležitú úlohu. Ako v piatok informovala polícia na sociálnej sieti, muža už obvinili a hrozí mu 10 až 15 rokov za mrežami. "Krajský policajný vyšetrovateľ 34-ročného Michalovčana, ktorý uniesol a zadržiaval ženu, obvinil z obzvlášť závažného zločinu vydieračského únosu, zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami a prečinu poškodzovania cudzej veci, s podnetom na väzobné stíhanie," objasnili v príspevku.

Zuzanu únosca zadržiaval 10
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

V piatok popoludní prokurátor Okresnej prokuratúry v Michalovciach podal návrh na vzatie Stanislava do väzby. "Návrh na vzatie do väzby odôvodnil prokurátor obavou, že na slobode by ušiel a tiež, že by pokračoval v trestnej činnosti. V osobe obvineného ide o doposiaľ 5x súdne trestanú osobu, naposledy pre zločin nedovoleného ozbrojovania, za čo mu bol v r. 2014 uložený podmienečný trest odňatia slobody," informoval Milan Filičko, hovorca KP Košice.

K ďalším podrobnostiam sa však zástupcovia zákona stále bližšie nevyjadrili. "Vzhľadom na závažnosť prípadu zverejnenie akýchkoľvek ďalších informácií môže zmariť alebo sťažiť ďalší priebeh vyšetrovania. Po vykonaní nevyhnutných vyšetrovacích úkonov budeme verejnosť o prípade prostredníctvom médií informovať," uviedla ešte vo štvrtok košická policajná hovorkyňa Lenka Ivanová. 

Viac o téme: SlovenskaúnosPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu