Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Vtelenie zla: VIDEO Mladík zastrelil rodičov a uniesol ich dcéru (13), jasné slová sudcu pri verdikte

Jayme Clossová a jej únosca Jake Patterson Zobraziť galériu (10)
Jayme Clossová a jej únosca Jake Patterson (Zdroj: FB/Jayme Closs, SITA/AP/Renee Jones Schneider/Star Tribune)

BARRON - Súd v americkom štáte Wisconsin odsúdil Jakea Pattersona (21) na dva tresty doživotného väzenia bez možnosti prepustenia za vraždu rodičov trinásťročného dievčaťa, ktoré uniesol. Za únos dostal ďalších 40 rokov, uviedla stanica BBC na svojom webe. Rodina vyjadrila s verdiktom spokojnosť, dodala agentúra AP.

Chlapec (6) odišiel sám na zastávku autobusu: VIDEO Jeho záhadné zmiznutie ovplyvnilo dejiny

Sudca James Babler pri piatkovom vynášaní verdiktu označil Pattersona za "jedného z najnebezpečnejších mužov, ktorí kedy chodili po tejto planéte", a za "vtelenie zla". "Verejnosť nemôže byť v bezpečí, ak nezostanete až do smrti vo väzení," povedal sudca, ktorý vyniesol najvyšší trest v štáte, ktorý nemá trest smrti.

Jake Patterson
Zobraziť galériu (10)
Jake Patterson  (Zdroj: SITA/AP/T'xer Zhon Kha/The Post-Crescent )

Zločin, ktorý sa vlani 15. októbra odohral v malom mestečku Barron, šokoval svojou brutalitou, pripomenula agentúra AFP. Patterson nedal žiadnu šancu rodičom dievčaťa, ktoré si vybral potom, čo ho raz zazrel v školskom autobuse. Jamesa a Denisu Clossovcov zastrelil a potom uniesol ich dcéru Jayme.

Jayme Clossová
Zobraziť galériu (10)
Jayme Clossová  (Zdroj: FB/Jayme Closs)

Po 88 dňoch, tento rok 11. januára, sa dievčine v nestráženej chvíľke podarilo utiecť z domčeka v mestečku Gordon, asi 100 kilometrov severne od jej domova, kde ju únosca väznil. Na ulici požiadala o pomoc ženu, ktorá bola na prechádzke so psom. Tá vychudnutú tínedžerku v príliš veľkých topánkach, plačúcu a prosiacu o pomoc, doviedla k susedke, ktorá v nej ihneď spoznala nezvestné dievča a zavolala políciu. Za necelú štvrťhodinu bol Patterson zadržaný.

Jayme Clossová bola nájdená
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: FB/Jayme Closs)

Jayme Clossová sa počas procesu vyjadrila jediný raz, a to písomne, pretože by bolo podľa jej slov príliš ťažké vystúpiť na verejnosti. "Vždy budem mať svoju slobodu, a on nie. Jake Patterson ma nikdy nemôže pripraviť o moju odvahu. Cítim, že to, čo urobil, by urobil zbabelec. Bola som statočná, on nie. Nikdy ma nezlomil," napísala.

Dom Jakea Pattersona
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Profimedia)

Mladík až dovtedy nemal problémy s dodržiavaním zákonov a podľa svedkov pôsobil ako slušný a inteligentný človek. Jeho právnici tvrdili, že ho k spáchaniu zločinu doviedla celoživotná sociálna izolácia. Patterson pred súdom tvrdil, že by si prial - keby mohol - vrátiť späť, čo urobil.

Dom Jakea Pattersona
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Profimedia)

Viac o téme: únosSúd Jake Patterson
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu