Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Český pašerák šokoval colníkov: FOTO Bezhraničná vynaliezavosť potrápila aj služobného psa

Čech prevážal marihuanu, na Slovensku ich vypátral služobný pes. Zobraziť galériu (3)
Čech prevážal marihuanu, na Slovensku ich vypátral služobný pes. (Zdroj: KR PZ Trnava)

BRATISLAVA - Služobný pes Zoro dostal poriadne zabrať. Český pašerák totiž vymyslel plán, ktorý mu mal zaistiť bezproblémový prechod s viac než dvomi kilogramami marihuany cez hraničný priechod Brodské. Na pomoc si vzal hárajúcu fenu, aby odlákal pozornosť špeciálne vycvičeného štvornohého pomocníka. Ten však dokázal, že je skutočný profesionál. Čechovi hrozí až 15 rokov za mrežami.

Zdenko (29) z Českej republiky si poriadne zavaril. Podľa predbežnej expertízy prevážal cez hranice viac než dva kilogramy marihuany. Z uvedeného množstva by sa podľa polície dalo vyrobiť minimálne 9400 jednorazových dávok. Ak by drogu predal, na čiernom trhu by sa mohol obohatiť o približne 10 až 31-tisíc eur.

Čech prevážal marihuanu, na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: KR PZ Trnava)

Do cesty sa mu však postavili pracovníci Colného úradu Trnava, ktorí ho zadržali po tom, ako pri prehliadke našli a zaistili plastovú nádobu a dve vrecia sušiny rastlinného pôvodu. Zdenko sa napokon priznal. "Vyšetrovateľ ho obvinil z predaja a distribúcie drog vo väčšom rozsahu. Zároveň spracoval návrh na jeho väzobné stíhanie," uviedla trnavská policajná hovorkyňa Mária Linkešová. Hrozí mu 10 až 15 rokov za mrežami.

Čech prevážal marihuanu, na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: KR PZ Trnava)

Bezhraničná vynaliezavosť

Polícia priblížila aj okolnosti jeho skutku. Pašeráci sú totiž známi svojou vynaliezavosťou. Zdenko stavil na to, že aj služobný pes môže podľahnúť "vášni". Na zadnom sedadle pri taške, v ktorej boli drogy, totiž sedela hárajúca fena pitbulla. Zoro si však zachoval chladnú hlavu. "Pes bol spočiatku rozrušený, ale je profesionál, dodržal si odstup a drogy vyňuchal," priznala polícia na sociálnej sieti.

Ako dodala Finančná správa, ide už o tretie odhalenie prepravy omamných a psychotropných látok trnavských colníkov v poslednom týždni.

Viac o téme: DrogySlužobný pesPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu