Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Brutálna vražda Tomáša (†25) na diskotéke vo Varíne: Osudová pomoc kamarátovi, smrť popolníkom!

Tomáš (†25)  zomrel po útoku pred diskotékou vo Varíne Zobraziť galériu (2)
Tomáš (†25) zomrel po útoku pred diskotékou vo Varíne (Zdroj: foto: tv joj)

VARÍN – Chcel sa zastať kamaráta, no doplatil na to najhorším spôsobom. Tomáš D. (†25) z Krasnian zomrel po brutálnej bitke. Skonal po tom, čo mu neznámi muži zasadili do hlavy niekoľko neuveriteľne surových rán popolníkom. Tomáša našli s rozbitou lebkou pri futbalovom ihrisku. Incident s nešťastným koncom sa stal na miestnej diskotéke vo Varíne zo soboty na nedeľu. Tomáš sa zaplietol do potýčky, čo malo za následok jeho smrť.

Mladí muži sa zabávali na diskotéke v obci Varín. Ako to býva, k alkoholu a zábave niekedy patria aj konflikty. Tak sa stalo aj v noci zo soboty na nedeľu na diskotéke v obci Varín. Tomášov kamarát sa dostal do potýčky s mužmi, Tomáš mu okamžite pribehol na pomoc a kamaráta sa zastal. Chytil chlapa, ktorý ho obťažoval pod krk a povedal mu, nech sa na to vykašle. To sa mu však zrejme stalo osudným.

Približne o dve hodiny na to sa Tomášov kamarát z diskotéky, ktorého pred tým bránil, dozvedel, že Tomáša vonku bijú. Utekal von, aby sa presvedčil, príp., aby mu šiel opätovať jeho pomoc. Už bolo však neskoro. Videl len, ako Tomáša oživujú v sanitke.

Podľa medializovaných informácii, na Tomáša mali chlapi vystriehnuť a keď bol sám, mali ho vytiahnuť z diskotéky von. Kamerový záznam z baru  má usvedčiť údajného zabijaka, pretože je na ňom vidieť, ako sa vrátil do vnútra, zobral popolník a vyšiel opäť von. Tomáš mal rozbitú hlavu a toto poranenie mu mali spôsobiť práve popolníkom. Útočníci mali byť traja a z miesta mali utiecť taxíkom.

"Udialo sa to, že ja som mal potýčku s tým ch*jom, čo ho dobil na smrť," povedal pre TV Joj Tomášov kamarát.

Kamarát, ktorého sa Tomáš zastal a doplatil na to životom
Zobraziť galériu (2)
Kamarát, ktorého sa Tomáš zastal a doplatil na to životom  (Zdroj: foto: tv joj)

Dobitý Tomáš sa mal ešte z miesta brutálneho útoku odplaziť pár metrov, kde odpadol. Tam ho našli svedkovia a privolali záchranku. Už mu však nebolo pomoci. „Približne o pol štvrtej ráno sme dostali hlásenie, že na ihrisku leží muž v bezvedomí. Volajúci ho podľa inštrukcií  operátora oživoval. Na miesto dorazili aj záchranári a v oživovaní pokračovali. Žiaľ, muž v sanitke pri prevoze do nemocnice zraneniam podľahol,“ uviedol hovorca záchranárov Boris Chmel.

Rodina, ale aj Tomášovi kamaráti a známi sú z celej tragickej udalosti otrasení. Podľa nich to bol veľmi dobrý a pracovitý človek, vôbec nebol konfliktný typ. Bol najmladší z troch bratov. Už od šestnástich  rokov pracoval na stavbách. So svojím otcom chodil na týždňovky do Čiech. Teraz bol doma, jeho otec po tom, čo sa dozvedel o obrovskom nešťastí, prišil z Prahy domov.

Rodina prosí verejnosť o pomoc pri dolapení páchateľov, nevylučuje ani finančnú odmenu.

Policajti začali trestné stíhanie vo veci zločinu zabitia. Presnú príčinu smrti určia až závery pitvy. Polícia vyšetruje okolnosti celej tragédie. "Páchateľovi v prípade jeho zistenia a preukázania viny hrozí trest odňatia slobody na sedem až desať rokov," uviedla žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu