Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

VIDEO hádky spred obchodu: Mladík zabil chodcu (†40) jediným úderom do hlavy!

Úder do hlavy zvalil Andrewa na zem.
Úder do hlavy zvalil Andrewa na zem. (Zdroj: youtube, polícia)

DORSET - Brit Andrew Young (†40) sa dostal do sporu s cyklistom, ktorému pravdepodobne vyčistil žalúdok za to, že šiel po chodníku. Keď to už vyzeralo, že hádka skončila, pristúpil k Andrewovi cyklistov kamarát (20), ktorý nevyzeral byť ničím vyprovokovaný a udrel ho do hlavy. Stačila jedna rana a Andrew skončil v nemocnici. Na druhý deň bol mŕtvy.

Andrew Young sa v novembri minulého roka dostal do potýčky s Victorom Ibitoyem, ktorému vysvetľoval, že jazda na bicykli po chodníku je nebezpečná. Nijako sa mu však nevyhrážal a nechal ho pokojne odísť. To však zjavne nestačilo Victorovmu kamarátovi Lewisovi Gillovi, ktorý podišiel k Andrewovi a udrel ho do tváre.

Zábery spred supermarketu v rušnej nákupnej štvrti Bournemouth v Dorsete ukazujú, ako Andrew po náhlom údere padá na zem a buchne si hlavu o povrch vozovky. Aj keď Gill vidí, že jeho obeť zostala na zemi bezvládne ležať, nehodlá sa jej prísť na pomoc. Nakoniec to museli urobiť ostatní okoloidúci.

Andrew, ktorý trpel Aspergerovým syndrómom, bol prevezený do nemocnice, kde zomrel nasledujúci deň na poranenie hlavy. Pri lôžku sedela jeho matka Pamela, ktorá je rozčarovaná z verdiktu súdu. Ten poslal minulý piatok Gilla do väzenia na štyri a pol roka, čo je podľa nej iba obyčajný vtip.

Andrew ovládal niekoľko jazykov, ale kvôli jeho zdravotnému stavu mal sociálne zručnosti 14-ročného. Gill sa na súde bránil tým, že sa Andrewa bál, pretože si myslel, že sa chystá vytiahnuť z vrecka nôž alebo pištoľ. Podľa lekárov však pitva nepreukázala žiadne zranenia, ktoré by indikovali, že sa snažil brániť. Gill údajne udrel Andrewa po tom, čo mal rasistické poznámky.

Gilla okrem vraždy tiež odsúdili aj za lúpež a manipulovanie s kradnutým tovarom.

Video nie je vhodné pre maloletých divákov

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu