Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

V KRÁĽOVSKEJ RODINE TO VRIE! Šokujúci krok... Emotívne vyjadrenia plné smútku

Kráľovná Margaréta II. Zobraziť galériu (6)
Kráľovná Margaréta II. (Zdroj: SITA)

KODAŇ - Rozhodnutie, ktoré čakal len málokto! Na Topkách sme vás informovali, že dánska kráľovná Margaréta II. (82) zbavila svojich vnukov kráľovských titulov. Dotknutí členovia rodiny sa netaja tým, že sú v šoku.

Aktuálne jediná vládnuca kráľovná v Európe spravila nečakané rozhodnutie túto stredu. Dôvody, prečo svojich vnukov Nikolaia (23), Felixa (20), Henrika (13) a Athenu (10) zbavila kráľovských titulov, sa však príliš nepozdávajú zvyšku rodiny.

Jej syn Joachim pre dánske noviny BT povedal, že o pláne zbaviť jeho deti kráľovských titulov vôbec nevedel. „Dozvedel som sa o tom 5 dní predtým, než to bolo oficiálne potvrdené pre verejnosť. To je čas, ktorý som dostal na to, aby som im povedal, že na Nový rok im zoberú ich identitu. Som veľmi, veľmi smutný a sklamaný. Absolútne nechápem, čo sa v ich hlavách odohralo," povedal Joachim.

Princ Joachim s manželkou a synmi.
Zobraziť galériu (6)
Princ Joachim s manželkou a synmi.  (Zdroj: SITA)

Rovnako prekvapený zostal aj jeho najstarší syn Nikolai. „Ja aj celá moja rodina sme veľmi smutní. Tak, ako povedali aj moji rodičia, z tohto rozhodnutia sme v šoku. Hlavne z toho, ako rýchlo to celé prebehlo. Zároveň nechápem, prečo sa to muselo celé odohrať takto," povedal Nikolai pre periodikum Extrabadet, keď ho odchytili prčed jeho bytom v Kodani, kde býva spoločne so svojou priateľkou.

Rovnako šokovaná je aj jeho matka Alexandra, ktorá je bývalou manželkou Joachima. Tá tvrdí, že jej dve deti, ktoré s dánskym princom má, sa po tomto rozhodnutí cítia odstrčené. O svoje kráľovské tituly prídu ofciálne od roku 2023. Nástupnické právo však všetkým 4 vnukom kráľovnej zostane. 

Pinc Joachim s manželkou a svojimi deťmi.
Zobraziť galériu (6)
Pinc Joachim s manželkou a svojimi deťmi.  (Zdroj: SITA)

Viac o téme: Margaréta II.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu