Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Česká herečka OBEŤOU PEDOFILA: Nepríjemná spomienka na detstvo!

Bára Jánová sa zúčastnila reality šou Survivor Zobraziť galériu (7)
Bára Jánová sa zúčastnila reality šou Survivor (Zdroj: Instagram B.J.)

PRAHA - Mladá herečka z Českej republiky a taktiež účastníčka reality šou Survivor Bára Jánová (32) sa priznala k bolestivej spomienke zo svojho detstva. Keď bola malé dievčatko, ocitla sa vo veľmi nepríjemnej situácii so starším pánom, ktorý ju obťažoval. Ak by to nestopla, ktovie, kam by to až zašlo.

Téma obťažovania a znásilňovania je vskutku citlivou záležitosťou a o to viac, ak tento neľudský čin je vykonávaný na bezbranných deťoch. Bývalá ostrovanka Bára sa po dlhej dobe konečne odhodlala o nepríjemnom incidente rozprávať otvorene. Priznala sa, že ako dieťa bola obeťou pedofilného devianta. No našťastie v danej situácii pohotovo zareagovala a nemravné chúťky muža stopla.

Česká herečka OBEŤOU PEDOFILA:
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Instagram B.J.)

„Zachránila ma vlastne jedna bizarná a jednoduchá záležitosť. A to bolo plesknutie po ruke toho násilníka. Pamätám si to dodnes a bojím sa pomyslieť, ako by to dopadlo, keby som tak neučinila,“ zaspomínala si herečka na inkriminovaný moment v rozhovore pre Blesk.cz. Starší pán sa ju dokonca snažil nalákať k sebe domov a tam sexuálne zneužiť.

Česká herečka OBEŤOU PEDOFILA:
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Instagram B.J.)

Tmavovláska sa preto rozhodla stať súčasťou netradičnej "módnej prehliadky". Organizácia Amnesty International vytvorila koncept, kedy si modelky obliekajú šaty podobné tým, v ktorých sa ženy stali korisťou násilníka. Snažia sa vytvoriť čo najdôveryhodnejšiu repliku odevu. Prehliadka je zameraná predovšetkým na podporu žien, ktoré si prešli podobnou traumou a nebodaj sa aj stali obeťou znásilnenia.

Zaujímavé zistenie z celej prehliadky bol fakt, že vo väčšine prípadov vôbec nešlo o odvážne a vyzývavé outfity, priliehavé šaty a minisukne, ako si mnohí myslia. Je preto dôležité vyvracať mýty, nebáť sa o tom hovoriť a taktiež konať. A ak už k niečomu dôjde, tak vyhľadať odbornú pomoc.

Viac o téme: Bára Jánová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu