Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Radikálne ZMENY v Markíze: Po 7 rokoch VYMENILI LOGO a... Už sa aj dočkali KRITIKY!

Tv Markíza má nové logo. Zobraziť galériu (17)
Tv Markíza má nové logo. (Zdroj: TV Markíza)

BRATISLAVA - Po dlhých 7 rokoch televízia Markíza prišla s radikálnou zmenou vo svojom dizajne. Vymenila a zmodernizovala svoje logo. Veľké zmeny samozrejme nezostali bez povšimnutia a takto diváci zareagovali.

Zmeny v živote sú prirodzené pre každého z nás. Vo väčšine prípadov sa snažíme spraviť posun vpred, no nie vždy sa vaše radikálne rozhodnutia stretnú aj s pozitívnym ohlasom druhých.

Na začiatku mája portál Mediaboom.sk avizoval očakávané zmeny u televízneho lídra na slovenskom trhu. A dnes Markíza prišla s úplne novým šatom. Po siedmich rokoch sa vedenie rozhodlo pre najradikálnejšiu zmenu v dizajne.

Radikálne ZMENY v Markíze:
Zobraziť galériu (17)
 (Zdroj: TV Markíza)

Dlho zaužívané logo televízie Markíza refreshli a zmodernizovali. Vyčnievajúce elementy z kruhu sú minulosťou a zostalo zachované len typické “M“ v čistejšom a modernejšom prevedení. V Záhorskej Bystrici ale zostali verní svojim povestným farbám - modrej a žltej. Naposledy robili väčšiu zmenu loga v roku 2017.

„Markíza je už viac než štvrťstoročie líder televízneho trhu, chceme byť stále o krok vpred a udávať trendy. Túto ambíciu potvrdzuje aj naozaj moderný a progresívny grafický vizuál, ktorý dnešným dňom dostali všetky naše televízne stanice a s nimi súvisiace online platformy. Považujeme to za prvý darček pre našich divákov k blížiacim sa 26. narodeninám Markízy, priamo na 31. augusta 2022 avšak máme pripravené aj ďalšie veľké prekvapenie,“ povedal pre Michal Borec, riaditeľ centra marketingu skupiny Markíza.

S novým logom prišlo aj zjednotenie dizajnu pre všetky televízne stanice patriace pod Markízu. Od dnešného dňa sa používa jednotné minimalistické logo aj pre stanicu Doma, Dajto a neposlednou novinkou je aj televízny kanál Krimi, ktorý bol akoby predzvesťou nových zmien.

Radikálne ZMENY v Markíze:
Zobraziť galériu (17)
 (Zdroj: TV Markíza)

Reakcie od televíznych divákov na seba nenechali dlho čakať a zmeny vyvolali okamžitý rozruch. „Pamätám sa, keď ste menili prvé logo, kde bolo M v kruhu, za druhé, ktoré sa dalo napísať jedným ťahom a hlavným dôvodom malo byť, že je nesmierne dynamické oproti tomu predchádzajúcemu. Takže ste sa vlastne vrátili k pôvodnej stratégii, akurát ste tomu emku odfikli chvostík. Aj to si môže človek kadejako vysvetliť,“ napísal jeden zo sledovatelov.

Viacerí tvrdia, že predchádzajúca grafika bola krajšia a nová im je na smiech. Mnohí považujú túto zmenu za zbytočnú a náklady na zmenu za peniaze vyhodené von oknom. 

A veľa ľudí začalo nové logo spájať s Ukrajinou a s farbami ukrajinskej vlajky. No v skutočnosti Markíza odjakživa pracovala s touto paletou farieb. Ako sa hovorí, 100 ľudí, 100 chutí. Faktom však je, že táto televízia sa oddnes svojim divákom predstavuje v modernejšej vizuálnej podobe s vynoveným logom aj s novými jinglami.

Viac o téme: Tv Markíza
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu