Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

POHREB českého Vinnetoua Stranislava Fišera (†90): Zomieral nemý... Už nechcel viac žiť!

Stanislav Fišer zomrel 11. júna vo veku 90 rokov. Zobraziť galériu (4)
Stanislav Fišer zomrel 11. júna vo veku 90 rokov. (Zdroj: TONDA TRAN / CNC / Profimedia)

PRAHA - Velikán českého dabingu Stanislav Fišer zomrel v noci z piatka na sobotu 11. júna vo veku 90 rokov. A dnes o 9:15 ráno sa s ním v motolskom krematóriu lúbili jeho najbližší. Hoci to pre nich bola bez pochýb veľmi smutná chvíľa, azda každý si uvedomoval, že smrť bola pre herca prakticky vykúpením. Zomieral nemý, už viac nechcel žiť!

Posledná rozlúčka so Stanislavom Fišerom sa konala v piatok 17. júna od 9:15 v motolskom krematóriu. Už polhodinu pred začiatkom sa pred smútočnou sálou začali schádzať prví hostia. Medzi nimi napríklad speváčka Milena Soukupová, herečka Libuše Švormová či herec Petr Kostka. 

Prišiel aj Igor Bareš, aj napriek tomu, že so zosnulým sa osobne nepoznal. „Osobne sme sa nestretli, ale na pohreby veľkých ľudí sa chodiť má, preto som tu,“ ozrejmil svoju prítomnosť na smútočnom akte herec. Po ňom ešte na pohreb dorazili umelci Veronika Jeníková s Otakarom Brancuzským a úplne na poslednú chvíľu Otakar Brousek. 

POHREB českého Vinnetoua Stranislava
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TONDA TRAN / CNC / Profimedia)

Herec a dabér Stanislav Fišer bol známy najmä pre svoj nezamenitelný hlas. Daboval ním napríklad legendárneho Vinnetoua či Ružového pantera. Pred rokmi však oň náhle prišiel. Bojoval s rakovinou hrtanu, musel podstúpiť radikálny zákrok, pri ktorom prišiel aj o hlasivky. Odvtedy dokázal hovoriť len pomocou špeciálneho prístroja. 

No a to ho veľmi trápilo. Smrť tak bola preňho prakticky vykúpením. „Veľmi ma to bolí a nie som ešte schopná jediného slova. Viem, že už Standa chcel odísť. Veď už nechodil, zle videl, počul, prehĺtal, ale to viete, je to veľká bolesť,“ priznala českému Blesku jeho životná partnerka Antonie Hemerková, ktorá ho do poslednej chvíle držala za ruku. 

Viac o téme: Stanislav Fišer
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu