Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Filmový svet v slzách: SMRŤ známeho herca (†90)... Bol to ten najláskavejší človek!

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Getty Images)

NEW YORK - Vo veku 90 rokov zomrel americký filmový herec Philip Baker Hall, známy zo snímok ako Magnólia, Talentovaný pán Ripley, Dogville či Bruce všemohúci. Oznámila to v utorok stanica BBC.

Philip Baker Hall, všeobecne označovaný za charakterového herca, začínal svoju kariéru v divadle. V 70. rokoch sa začal objavovať v malých úlohách v hollywoodskych filmoch ako Kóma a v televíznych seriáloch (MASH alebo Good Times).

Philip Baker Hall
Zobraziť galériu (4)
Philip Baker Hall  (Zdroj: New Line Cinema)

Hall bol osadzovaný aj v 80. a 90.rokoch; účinkoval vo filmoch ako Krotitelia duchov 2, Air Force One, The Truman Show alebo Muž, ktorý vedel priveľa.

Jeho posledným celovečerným filmom je The Last Word z roku 2018. Medzi jeho televízne seriály ďalej patria Newsroom, Modern Family, Pasadena, Nemocnica Chicago Hope, Miami Vice, Seinfeld, The Library, Advokáti či Západné krídlo.

Philip Baker Hall
Zobraziť galériu (4)
Philip Baker Hall  (Zdroj: USA Network)

Hall sa narodil v roku 1931 v americkom štáte Ohio. Zanechal po sebe manželku a štyri dcéry. Skonal v kalifornskom meste Glendale. Bol držiteľom niekoľkých filmových cien vrátane Hollywood Film Award a Florida Film Critics Circle Award.

Kamarát zosnulého herca - Sam Farmer na svojom Twitteri nechal dojemný odkaz: „Môj sused, priateľ, jeden z tých najmúdrejších, najtalentovanejších a najmilších ľudí, akých som kedy stretol - Phillp Baker Hall zomrel. Bol obklopený tými, čo ho milovali. Svetu budeš chýbať.”

Philip Baker Hall
Zobraziť galériu (4)
Philip Baker Hall  (Zdroj: TASR)

Viac o téme: Philip Baker Hall
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu