Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Príčina smrti Josefa Abrháma (†82) je známa: Táto žena sa s ním stihla rozlúčiť!

Josef Abrhám Zobraziť galériu (6)
Josef Abrhám (Zdroj: profimedia.sk)

PRAHA - Ešte netušila, že sa s ním lúči už navždy! Počas tohto týždňa zasiahla mnohých Čechov i Slovákov mimoriadne smutná správa. A to, že legendárny herec Josef Abrhám (†82) odišiel na večnosť. Dnes je už známa aj príčina smrti uznávaného umelca.

Smrť Josefa Abrháma zasiahla mnohých fanúšikov. Avšak nepochybne najviac za ním smútia jeho najbližší. Medzi nimi aj hercova o 5 rokov staršia sestra Božena. Tá pre český denník Blesk prezradila, čo bolo príčinou jeho smrti, i to, že sa stihli rozlúčiť. 

Ako pani Božena prezradila, hoci verejnosť mala pocit, že Abrhám má veľké problémy s chôdzou, nebolo to celkom tak. Podľa jej slov bol na Libuškinom pohrebe na vozíčku preto, lebo bol zoslabnutý a zdrvený. 

Keď ju pred troma týždňami jej slávny brat navštívil, bol vraj v dobrej kondícii. Priviezol ho za ňou jeho syn Josef. „Vyšliapal sem ku mne dokonca čiperne aj po schodoch. Bol úplne v pohode,” prezradila pani Božena.

O Josefa Abrháma sa po smrti milovanej manželky Libušky staral ich syn.
Zobraziť galériu (6)
O Josefa Abrháma sa po smrti milovanej manželky Libušky staral ich syn.  (Zdroj: profimedia.sk)

Túto nedeľu jej však synovec volal a oznámil jej, že vezie otca do nemocnice so zápalom pľúc. Tomu napokon v pondelok večer podľahol. „V pondelok som s ním volala. Dali mu to nahlas, tak sme spolu mohli krásne hovoriť. Aspoň cez telefón sme sa rozlúčili. Pepa mal zdravotné problémy, ale bol by tu s nami v pohode aj ďalej, keby neprišlo toto,” uzavrela trúchliaca Abrhámova sestra. 

Galéria: Josef Abrhám

Dátum a čas poslednej rozlúčky s Josefom Abrhámom zatiaľ nie je známy. Dá sa ale predpokladať, že rovnako, ako v prípade jeho manželky Libušky, sa bude konať v Kostole svätej Anežky Českej v pražskom Spořilove. Je tiež známe, že Abrhám chcel byť vyprevadený na večnosť v rovnakej rakve, akú mala jeho milovaná manželka. Pochovaný bude zrejme tiež v hrobe v meste Šlapanice, kde našla svoj večný odpočinok aj legendárna Popelka. 

Príčina smrti Josefa Abrháma
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Profimedia)

Viac o téme: Josef Abrhám
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu