Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Česko sa lúči s Josefom Abrhámom (†82): Nechýbala SPOMIENKA na Vrchní, prchni… Neuveríte, čo dotiahli ku kostolu!

Posledná rozlúčka s Josefom Abrhámom. Zobraziť galériu (4)
Posledná rozlúčka s Josefom Abrhámom. (Zdroj: Profimedia)

PRAHA - Česko a Slovensko v utorok 17. mája zasiahla smutná správa o náhlom úmrtí českej legendy Josefa Abrháma (†82). S poslednou rozlúčkou si rodina dávala načas a dlho sa o jej detailoch nevedelo. Blízki a verejnosť sa s umelcom lúčia dnes od poludnia v kostole, v ktorom sa konal pohreb aj Libušky Šafránkovej (†68). A nechýba tam ani spomienka na film Vrchní, prchni. Neuveríte, čo tam dotiahli!

Od náhleho úmrtia legendárneho Josefa Abrháma uplynú zajtra 3 týždne. A presne toľko trvalo najbližším, aby hercovi zorganizovali poslednú rozlúčku. Tá sa koná dnes od poludnia v kostole na pražskom Spořilově, kde pred rokom odprevádzali na večnosť aj jeho milovanú manželku Libušku. 

Galéria: Josef Abrhám

No na rozdiel od pohrebu Šafránkovej sa tentokrát verejnosť môže zúčastniť aj omše, miesta na sedenie sú však rezervované pre pozvaných smútočných hostí. Posledné zbohom mu prišlo dať veľa kolegov z českého šoubiznisu. Nechýbala napríklad Dáda Patrasová, ktorá s umelcom hrala v kultovej komédii Vrchní, prchni! 

Česko sa lúči s
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Profimedia)

Práve s týmto filmom si ho mnohí diváci spájajú najviac. A tak, ako pred rokom na pohrebe Libušky Šafránkovej nechýbala Popelkina črievička, tak na rozlúčke s Josefom Abrhámom nechýbal jeho slávny velorex z tejto komédie. 

Česko sa lúči s
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Profimedia)

Viac o téme: Josef Abrhám
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu