Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Problematický pôrod slovenskej moderátorky: Ukrutné bolesti... Myslela som si, že umriem!

Kristína Jurčová Zobraziť galériu (3)
Kristína Jurčová (Zdroj: Instagram KJ)

BRATISLAVA - Ako sme už informovali, moderátorka Kristína Jurčová sa minulý týždeň stala mamou. Jej synček však prišiel na svet až 11 dní po termíne. A vôbec to nebol ľahký pôrod. Brunetka prežívala ukrutné bolesti a tie ju trápia aj týždeň po narodení malého Sebastiana.

Keď Kristína ešte len čakala, kedy sa jej syn rozhodne zavítať na tento svet, prezradila svojim fanúšikom, že vyvolávanie pôrodu dôrazne odmieta. A tak prišiel Sebastian na svet až 11 dní po poslednom odhadovanom termíne. „Cítila som, že príde sám. A prišiel. Len troška inak ako som si to naplánovala a vysnívala,” prezradila teraz na sieti Instagram.

Problematický pôrod slovenskej moderátorky:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Instagram KJ)

Pred týždňom v pondelok vyrazila so svojím priateľom Tomášom do nemocnice v rakúskom Hainburgu. „Predýchavam, sprcha, prechádzam sa, opieram o rebriny, začína ma ukrutne bolieť chrbát, vlny sú už dosť silné, Zvládam,” opísala svoj ranný stav. V čase obeda sa však už presunula na pôrodnú izbu a všetko sa zmenilo. 

„Po obede to už prestávala byť sranda, vlny každé 4 minúty, predýchať ju bez masáže spodného chrbta nebolo možné, vystrelila by mi snáď chrbtica od bolesti,” zverila sa moderátorka. Skúšala preto rôzne polohy a pomôcky, aby si aspoň trochu uľavila od bolesti. „Už som to fakt nedávala, bolesť strašná, tlaky strašné, vyšetrenia doktorov v tom móde extrémne náročné, myslela som, že umriem. Doslova,” priznala. 

Problematický pôrod slovenskej moderátorky:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Instagram KJ)

Následne sa, bohužiaľ, prišlo na to, že bábätko v pôrodných cestách nepostupuje, zle rotuje hlavičkou a prirodzený pôrod nie je možný. A keďže prístroje ukázali, že ozvy plodu slabnú, pristúpili lekári k cisárskemu rezu. „Sestra sa ma pýta, či chcem infúzku na koniec kontrakcií, doslova som o ňu prosila. Dostala som a brali ma na sálu. Šialená zimnica, ktorú som dostala, sa nedá opísať,” priblížila posledné okamihy pred zákrokom.

Sebastian sa narodil 17. januára o 16:01. „Všetko ma bolí, ale som šťastná. Bolo to ťažké, veľmi ťažké, bolestivé a strašné, ale vlastne by som si to hneď zajtra zopakovala znova. Dnes je to siedmy deň po a telo sa mi hojí pomaly. Jazva bolí, páli, ťahá, stále beriem ibalgin/paralen/flector – snažím sa kvôli mliečku čo najmenej, ale bez toho sa nedá. Prejdem len po dome pár metrov, chrbát bolí šialene. Postaviť sa v noci z ľahu na wc je za trest, osprchovať sa a vliezť do vane detto,”uviedla v pondelok večer Kristína s tým, že nikdy predtým vo svojom živote necítila toľko bolesti a nikdy toľko ani neplakala. Ako navyše dodala, ich príbeh ešte pokračuje a neskôr prezradí viac. 

 

Viac o téme: Kristína Jurčová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu