Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Päť mesiacov po smrti legendárnej hlásateľky (†92): POHREB sa stále nekonal a… Aj jej dcéra je na tom zle!

Uplynulo presne 6 mesiacov od smrti hlásateľky Kamily Moučkovej. Zobraziť galériu (2)
Uplynulo presne 6 mesiacov od smrti hlásateľky Kamily Moučkovej. (Zdroj: Show Jana Krause)

PRAHA - Legendárna hlásateľka a moderátorka Kamila Moučková (†92) zomrela koncom novembra minulého roka. Dnes by oslávila 93. narodeniny a jej dcéra priznala, že hoci od jej smrti uplynulo už 5 mesiacov, pohreb sa stále nekonal. Navyše jej mladšia dcéra je na tom zdravotne veľmi zle!

Známa česká hlásateľka Kamila Moučková zomrela minulý rok 24. novembra v Domove sv. Karla Boromejského. Vybavovanie pohrebu a záležitostí okolo dedičstva si zobrala na starosť jej najstaršia dcéra Kateřina. A tá v deň maminých nedožitých 94. narodenín priznala, že známa Češka stále neodpočíva v pokoji.


Zomrela legendárna česko-slovenská moderátorka (†92): V roku 1968 mala ZÁKAZ vysielať!


Aj kvôli náročnej situácii okolo koronavírusu a nariadeniam vlády stále neprebehol pohreb. Kateřina svoju mamu nechala spopolniť a chcela by jej zorganizovať dôstojný obrad, na ktorom by sa s ňou mohli rozlúčiť všetci blízki a priaznivci. Bude však musieť počkať na uvoľnenie opatrení. 

Kamila Moučková
Zobraziť galériu (2)
Kamila Moučková  (Zdroj: Show Jana Krause)

Načas si v tomto období dávajú aj úrady. Zronená dcéra by však bola najradšej, keby všetky záležitosti ohľadom maminho úmrtia mala za sebou. „Dedičské konanie teraz len začalo, ide to pomaly,“ priznala Kateřina, ktorá sa teraz nedostane ani do maminho bytu v Prahe. „Nemôžem nič robiť, musím sa zdržiavať iba v Kokořínsku, kde žijem, do Prahy nemôžem,“ dodala. 

V týchto chvíľach jej však oveľa väčšie starosti robí zdravie jej sestry, mladšej dcéry hlásateľky Moučkovej. 70-ročná Bára má ťažkú cukrovku a štvornásobný bypass, na čo dostala ešte zákerný koronavírus s veľmi ťažkým priebehom. „Bola dlho v nemocnici, potom sa vrátila domov a za necelý mesiac ju tam viezli späť. Nedávali nám veľké nádeje,“ prezradila Kateřina. 

Viac o téme: Kamila Moučková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu