Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Jasnovidec Karel Gott (†80): Predpovedal zlatý slávik pred smrťou pandémiu koronavírusu?!

Karel Gott (†80) Zobraziť galériu (7)
Karel Gott (†80) (Zdroj: Profimedia)

PRAHA – Aj na sklonku života si Karel Gott (†80) vychutnával každú jednu chvíľu naplno. Hoci už možno cítil, že sa blíži jeho koniec, nedával to na sebe znať a rozdával úsmevy. Do umeleckého neba odišiel pred polrokom, no dva mesiace predtým mal však vraj predpovedať príchod koronavírusu. Bol božský Kája nebodaj jasnovidec?

Pred niečo vyše polrokom umrel legendárny spevák Karel Gott (†80), ktorý prehral boj s rakovinou. Do posledného dňa si vychutnával prítomnosť milovanej manželky a dcér. Hoci tušili, že sa blíži jeho koniec, i tak ich zasiahol. A nielen ich, ale celú verejnosť. Na hudobného velikána si stále mnohí spomínajú a medzi nimi i fotograf Miloš Schmiedberger, ktorý opísal posledné stretnutie so zlatým slávikom.

Galéria: Karel Gott

„S Karlom Gottom sme sa náhodou videli možno tak dva mesiace pred jeho smrťou v centre Prahy. Sedeli sme tam s Jirkom Krampolom v kaviarni. Karel šiel okolo, bol unavený a pozeral sa do zeme, ale keď sme na neho zavolali, na všetko sa vykašlal a rozprávali sme sa ďalšie dve a pol hodiny. Ožil, lietali fóry, bol úžasný,“ prehovoril Miloš pre extra.cz, aké to bolo, keď sa naposledy videli.

Schmiedberger však šokuje tým, čo mal spevák so zlatom v hrdle už vtedy predpovedať. Tušil snáď, že svet bude prežívať krízu menom koronavírus? „Bavili sme sa ešte o jeho knihe, o nej hovoril, že si myslí, že ju už nestihne dokončiť. A potom povedal: „Pozri sa okolo seba na ľudí. Sú smutní, ako sa tvária, akí sú nešťastní. Ako by mala prísť nejaká katastrofa.“ A za pár mesiacov prišiel koronavírus. Karel mal zvláštne vízie,“ tvrdí fotograf. Nuž, to, či mal božský Kája nejakú víziu, sen, ciťák v kostiach alebo len tak všeobecne hodnotil, nevedno. Jeho slová sa však v podstate naplnili.

Cítil Karel Gott (†80) v kostiach, že svet zahltí koronavírus?
Zobraziť galériu (7)
Cítil Karel Gott (†80) v kostiach, že svet zahltí koronavírus?  (Zdroj: Instagram K.G.)

Viac o téme: Karel GottKoronavírusMiloš Schmiedberger
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu