Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Bývalá slovenská misska odhalila trpkú pravdu o súťaži: Prišla o menštruáciu a každé ráno sa budila so strachom!

Bývalá slovenská misska odhalila trpkú pravdu o súťaži! Zobraziť galériu (4)
Bývalá slovenská misska odhalila trpkú pravdu o súťaži! (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Súťaže krásy rozhodne nie sú prechádzkou ružovou záhradou a dievčatá túžiace po korunke si často musia siahnuť na dno svojich síl. Situácia na Slovensku sa však rozhodne nechytá na tú v zahraničí. Tam slečny kvôli kráse na vlastnú päsť skúšajú rôzne nebezpečné experimenty, konkurencia medzi finalistkami neraz spôsobila nevraživosť. I tak sa však aj medzi našimi babami našli také, ktoré si pre dokonalý vzhľad ohrozili vlastné zdravie. Medzi nimi aj Mirka Luberdová.

Tá sa ešte ako 18-ročná zúčastnila prestížnej súťaže krásy Miss Slovensko. Bolo to v roku 2003 a Mirka si z nej odniesla titul prvej vicemiss. Z úspešného finále sa jej podarilo ťažiť ešte niekoľko rokov. Krátko po súťaži absolvovala množstvo fotení a na prehliadkových mólach sa táto kráska objavuje dodnes. Navyše aj po sedemnástich rokov sa pýši perfektnou vymakanou postavičkou. 

Galéria: Miss Slovensko 2020 finalistky
Ako však nedávno prezradila, medzi figúrou, akú mala v súťaži a jej dnešným telom je jeden podstatný rozdiel, hoci by ste ho voľným okom hľadali len ťažko. Luberdovej forma počas súťaže Miss bola doslova vytrápená a pod dokonalými krivkami sa skrývalo nepríjemné tajomstvo. Dnes je síce brunetka známa svojou láskou k zdravému stravovaniu a perfektnému životnému štýlu, no pred rokmi to tak nebolo. 

„Rozdiel medzi fotkou z Miss a posledného leta je vo váhe takmer žiaden. V čom je však megarozdiel, je, že na Miss som bola vyhladovaná, nemala som menštruáciu, žiadnu kondíciu a každé ráno sa budila zdesená myšlienkou, že či opäť hladovať alebo čo vôbec jesť,” priznala modelka na svojom Instagrame, kde na porovnanie zverejnila zábery z doby súťaženia a minulého roku.

Mirka priznala, že počas súťaže hladovala, problémy mala aj so stratou menštruácie.
Zobraziť galériu (4)
Mirka priznala, že počas súťaže hladovala, problémy mala aj so stratou menštruácie.  (Zdroj: Instagram M.L.)

Ako sama uviedla, rozdiel je v kvalite života a ten sa dnes nedá porovnať s tým, aký viedla kedysi. Klobúk dole za takéto priznanie, Mirka môže byť rozhodne inšpiráciou pre mnohé ženy, ktoré si ani neuvedomujú, ako hladovaním negatívne ovplyvňujú svoj organizmus, ohrozujú zdravie a kam to až môže dospieť...

Viac o téme: Miss SlovenskoMirka Luberdová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu