Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Dušan Cinkota otvorene o drogovej minulosti: Pre toto sa rozhodol prehovoriť!

Dušan Cinkota Zobraziť galériu (4)
Dušan Cinkota (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - V decembri 2012 sa Dušanovi Cinkotovi zmenil život od samotných základov. Kvôli drogovej činnosti si mal vo väzení posedieť 8 rokov, no po tom, čo si odsedel dve tretiny trestu, ho v júli 2018 podmienečne prepustili. Zaradiť sa späť do spoločnosti pre herca nebolo ľahké. On sa ale netvári, akoby sa nič nestalo a o svojej minulosti hovorí pravdivo a s obrovskou pokorou.

Aj to je dôvodom, prečo sa Dušan rozhodol prijať pozvanie Kristíny Kövešovej do jej šou Profil zločinu, kde sa tentokrát bude rozprávať o živote za mrežami. Herec sa postaví pred desiatky ľudí a otvorene prehovorí o všetkom, čo musel počas pobytu vo väzení prežívať. My sme ho oslovili s otázkou, či pre neho nie je ťažké spomínať na to, čo musel prežiť, navyše pre množstvom ľudí a kamerami. 

Galéria: Dušan Cinkota
„Nehovorím o tom prvýkrát. Hovorím to otvorene pri každej príležitosti, ktorá môže ľuďom pomôcť otvoriť oči. Hlavne mladým, ktorí by sa mali učiť chybám predchádzať. Ale aj rodičom a budúcim rodičom, aby svojim deťom vedeli pomôcť, keď to budú potrebovať,” hovorí Dušan, ktorý sa sám koncom októbra 2018 stal otcom, manželka Zuzka mu na svet priviedla synčeka Olega. 

Dušan Cinkota je pyšným tatinom rozkošného Olega.
Zobraziť galériu (4)
Dušan Cinkota je pyšným tatinom rozkošného Olega.  (Zdroj: Instagram D.C.)

Zo svojich chýb sa Dušan Cinkota poučil, teraz chce pomôcť nájsť správnu cestu aj ostatným.
Zobraziť galériu (4)
Zo svojich chýb sa Dušan Cinkota poučil, teraz chce pomôcť nájsť správnu cestu aj ostatným.  (Zdroj: Dabingové štúdio Daniela)

Dôvodom, prečo otvorene rozpráva o svojich skúsenostiach, je aj skutočnosť, že sa mu nepáči celý systém. „Máme v ňom čo naprávať, hlavne keď nám karieristickí policajti narýchlo podovážali všelijaké zákony a pravidlá, ktoré v mnohom ani nevedia, čo znamenajú. A tak nevedia riešiť ani dôsledky svojich činov. Tlačíme pred sebou už peknú kopu nevytriedeného odpadu a čakáme, kto ho vytriedi. Lebo niekto musí,” myslí si herec, ktorý viac o svojich skúsenostiach prezradí už dnes večer. 

Lístky na diskusný večer Profil zločinu nájdete v ponuke na webe predpredaj.sk»

Viac o téme: Dušan Cinkota
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu