Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Veľký RISK televízie Joj: Do projektu s Cinkotom vrazia milióny eur!

JOJ-ka sa púšťa do riskantného projektu! Zobraziť galériu (5)
JOJ-ka sa púšťa do riskantného projektu! (Zdroj: TV JOJ)

BRATISLAVA – Televízia sa púšťa do poriadne riskantného projektu! Už bolo avizované, že JOJ-ka pripravuje seriál o Slovanoch v spolupráci s Ukrajinou a jednu z hlavných postáv má dostať herec Dušan Cinkota (48). Okrem neho mieri do novinky aj ďalšia známa tvár a televízia sa pri výrobe poriadne pleskne po vrecku.

Televízia JOJ sa rozhodla pustiť do poriadne veľkého projektu. Séria o Slovanoch, ktorá je opisovaná ako slovenská verzia Hry o tróny, sa stane prvým vysokorozpočtovým seriálom na Slovensku. Ide o koprodukčný projekt Slovenska a Ukrajiny, pričom seriál dostal aj štátnu podporu ukrajinského Ministerstva kultúry, a to sumu 830-tisíc eur.

Réžiu Slovanov má pod palcom Peter Bebjak, ktorý sa podpísal aj pod Čiaru či Trhlinu.
Zobraziť galériu (5)
Réžiu Slovanov má pod palcom Peter Bebjak, ktorý sa podpísal aj pod Čiaru či Trhlinu.  (Zdroj: TASR - Michal Svítok)

Celkový rozpočet vynaložený na tvorbu ambiciózneho seriálu sa má vyšplhať až na 4 milióny eur, pričom 50 % zafinancuje práve televízia z Koliby. V prípade JOJ-ky ide o druhý vysokorozpočtový seriál. Zatiaľ najviac investovala do seriálu 1890. Jedna časť pripravovaných Slovanov by im mala z rozpočtu odkrojiť až 300-tisíc eur.

Produkčne sa pod Slovanov podpíše Wanda Adamik Hrycová s Andrejom Jermakom a režisérsky ich má pod taktovkou Peter Bebjak - tento tím pracoval aj na úspešnom filme Čiara. Ten pre porovnanie stál 1,3 milióna eur. Produkcia má ambíciu predstaviť seriál Slovania na televíznom festivale MIPCOM 2019 v Cannes.

V rámci pripravovaného projektu sa postupne odkrývajú mená hercov, ktorí sa v seriáli objavia. Doposiaľ je už potvrdený herec Dušan Cinkota, ktorý by si mal zahrať jednu z hlavných úloh. Ďalším menom z obsadenia by mal byť otec producentky Wandy – Andy Hryc. „Budem hrať jeden šestnásťdielny koprodukčný seriál s Ukrajinou o Slovanoch, mám tam dosť veľkú rolu,“ povedal herec v jednom z vydaní Všechnopárty. Zvyšnými menami sa nechajme prekvapiť rovnako, ako aj úspešnosťou seriálu.

Prvým potvrdeným hercom bol Dušan Cinkota.
Zobraziť galériu (5)
Prvým potvrdeným hercom bol Dušan Cinkota.  (Zdroj: TV MARKÍZA)

Viac o téme: TV JOJDušan CinkotaSlovania
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu