Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Adela Vinczeová otvorene o Slovákoch: Nielen mŕtvy môže byť osobnosť!

Adela Vinczeová Zobraziť galériu (5)
Adela Vinczeová (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Osobnosť sem, osobnosť tam. Mnohí nazývajú týmto slovom kde-koho, no v skutočnosti si toto označenie zaslúžia tí, ktorí v živote naozaj urobili niečo prevratné, niečo dokázali alebo sa o čosi pričinili. A tu sa Slováci rozdeľujú a tento titul podľa mnohých patrí len starým či mŕtvym. Ostrieľaná moderátorka Adela Vinczeová (38) má však iný názor!

Anketa Najväčší Slovák sa blíži k svojmu vyvrcholeniu. Už v stredu 1. mája sa z obrazoviek RTVS dozvieme, kto si tento titul zaslúži najviac zo všetkých Slovákov. Tak ako predstavenie prvej stovky, aj vyhlásenie víťaza bude spolumoderovať so Štefanom Chrappom rozhľadená Adela Vinczeová.

Adela Vinczeová: Byť osobnosť neznamená byť mŕtvy!
Sama sa ocitla medzi sto najlepšími, koho Slovač považuje za niekoho, kto naozaj niečo dokázal. „Potešilo ma to. Viem si predstaviť, že pre niektoré ženy môžem byť inšpiratívna. Tak ako veľa ľudí iritujem, tak veľa ľuďom sa páčim. To sú pravidlá tejto hry," povedala nám plavovláska, ktorá v ankete skončila na 38. mieste.

Adela rozhodne patrí medzi ostrieľané, sčítané a vzdelané moderátorské esá na Slovensku. Sama vníma spomínanú anketu pozitívne, pretože minimálne rozvírila debatu o zaujímavých Slovákoch, o ktorých ľudia možno ani nevedeli. Sama má vo finálovej desiatke pár tipov, ktorým by titul Najväčší Slovák dopriala.

Adela Vinczeová si nemyslí, že osobnosť môže byť len ten, kto je mŕtvy či starý.
Zobraziť galériu (5)
Adela Vinczeová si nemyslí, že osobnosť môže byť len ten, kto je mŕtvy či starý.  (Zdroj: Jan Zemiar)

Práve v TOP 10 osobností, ktoré sa „pobijú" o výhru, je väčšina nominovaných už mŕtva. Jedinému žijúcemu, cyklistovi Petrovi Saganovi, robia v ankete spoločnosť Alexander Dubček, Jozef Gabčík, Andrej Hlinka, Gustáv Husák, Juraj Jánošík, Cyril a Metod, Anton Srholec, Ľudovít Štúr a Milan Rastislav Štefánik. „Stále mám dojem, že sa trošku rozdeľujeme v tom vnímaní osobností. Že až keď je niekto starý, prípadne mŕtvy, tak je hodný označenia osobnosť," vyjadrila sa Adela, pričom jej názor v podstate odráža aj finálová desiatka.

Podľa nej by však bolo fajn, keby sa do hlasovania v podobných anketách zapájali aj mladí ľudia a ešte lepšie, keby sa v nich objavili aj ako nominovaní. „Sledujem mnohých mladých ľudí, čo dnes všetko robia, aké majú projekty, plány, do čoho sa púšťajú. Do vecí, ktoré majú veľký rozsah a dopad na celú našu spoločnosť, že to prospieva viacerým. Tak si myslím, že tu už teraz sú osobnosti, len sa o nich až toľko nevie a sú možno mladí, len sa za nich nehlasuje," povedala nám na margo štatútu osobnosti.

Svojím spôsobom je osobnosť aj samotná Adela Vinczeová - Osobnosť televíznej obrazovky v kategórii moderátor.
Zobraziť galériu (5)
Svojím spôsobom je osobnosť aj samotná Adela Vinczeová - Osobnosť televíznej obrazovky v kategórii moderátor.  (Zdroj: Jan Zemiar)

Viac o téme: Adela VinczeováNajväčší Slovák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu