Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Matovič nemá svojich voličov za nič, tvrdia europoslanci Záborská a Škripek

Igor Matovič
Igor Matovič (Zdroj: SITA/Branislav Bibel)

BRATISLAVA - Igor Matovič (OĽaNO) nemá svojich voličov za nič. Nejde mu o riešenie problémov krajiny, ale o to, aby sa o ňom písalo v novinách. V súvislosti s Matovičovým odstúpením z volieb do Európskeho parlamentu to povedali europoslanci Branislav Škripek a Anna Záborská z mimoparlamentnej Kresťanskej únie, ktorí opäť kandidujú v eurovoľbách. Tie považujú za kľúčové pre ďalšie smerovanie Európskej únie aj Slovenska.

"Politik, ktorý podriadi všetko tomu, aby sa o ňom písalo na prvých stránkach novín, je nezodpovedný hazardér. To, čo Igor Matovič predvádza v súvislosti s eurovoľbami, nie je politika, ale cirkus," skonštatovala Záborská s tým, že Matovič nemá úctu k demokratickým voľbám. Jeho správanie označila za aroganciu, čo je podľa jej slov skutočným dôvodom nárastu podpory fašistov.

Podľa Škripeka sa líder OĽaNO snaží rozhodovať namiesto voličov. "Najprv chcel odo mňa, aby som súhlasil s volebným podvodom a po získaní mandátu sa ho vzdal v prospech iného kandidáta, teraz skúša nový trik. Týmto konaním diskredituje demokratický systém vládnutia a v skutočnosti posilňuje extrémistov na Slovensku," pripomenul.

Igor Matovič (OĽaNO) oznámil v pondelok, že odstupuje z volieb do Európskeho parlamentu. Ľudí, ktorí chceli dať hlas jemu, vyzýva, aby ho dali Petrovi Pollákovi. Pre tento krok sa rozhodol, lebo podľa neho existuje predpoklad, že na Slovensku môžu vyhrať voľby fašisti a extrémisti. Práve Pollák by podľa neho mohol byť odpoveďou na extrémizmus.
 

Viac o téme: EurovoľbyOdstúpenieIgor MatovičAnna ZáborskáBranislav Škripek
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu