Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Matovič zakladá hnutie s názvom Odvážne: Cieľom je spojiť obyčajných kresťanov

Igor Matovič
Igor Matovič (Zdroj: SITA/Branislav Bibel)

BRATISLAVA - Predseda OĽaNO Igor Matovič zakladá platformu s názvom Odvážne. Jeho ambíciou je spojiť kresťanských voličov, ponúka polovicu miest na kandidátke OĽaNO. Projekt už propaguje aj na bilbordoch.

"Cieľom nie je brať voličov KDH a ani iných kresťanských strán. Práve naopak, chcem vytvoriť priestor pre ľudí, ktorí tieto strany voliť nedokážu," skonštatoval Matovič s tým, že novozaložené hnutie "obyčajných kresťanov" má spojiť "odvážnych ľudí, ktorí sa cítia obyčajnými či nedokonalými kresťanmi".

Matovič vysvetlil, že na kandidátke OĽaNO ponúkajú takýmto ľuďom polovicu miest. Podľa svojich slov chcú dať šancu kresťanom, ktorí nevidia medzi stranami alternatívu, rozhodnúť voľby a "pomôcť nastoliť na Slovensku zmenu"

"Kresťanské strany si za 30 rokov, bohužiaľ, vytvorili imidž, že by najradšej len zakazovali a prikazovali. Ale na skutočný život obyčajného človeka kašľali, a preto dramatická väčšina kresťanov ich voliť ani nedokáže. Urobíme preto veľké gesto, o ktorom však všetko podstatné povieme až na našej tlačovke v pondelok dopoludnia," doplnil Matovič.

Viac o téme: HnutieIgor MatovičOdvážne
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu