Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Jana šla ráno do práce MHD, dorazilo ju správanie vodiča trolejbusu: Vadil mu pes, nebol v práve!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Slovenka sa stala svedkom veľmi nepríjemného incidentu v bratislavskej MHD. Do trolejbusu nastúpil slepý cestujúci so psom bez náhubku. Šofér si to okamžite všimol a začal mať námietky. Nebolo mu to ale nič platné, nebol totiž v práve, a tak nemal na výber a pokračoval v ceste.

Vaše tipy

Jana minulý týždeň ráno cestovala trolejbusom číslo 201 do práce. Na jednej zastávke nastúpil slepý pán so svojím psom a ešte jednou pani, ktorá ich sprevádzala. Pes nemal náhubok a vodič to zaregistroval. Pasažierku požiadal, nech mu ho nasadí. Tá to odmietla, pretože slepecký pes náhubok mať nemusí. Nakoniec, stojí to tak aj v prepravnom poriadku. "Do vozidla môže nastúpiť pes, ktorý má nasadený bezpečný náhubok a drží sa na krátkom vodidle. Toto ustanovanie sa však nevzťahuje na psa so špeciálnym výcvikom, ktorým je napríklad aj vodiaci pes," píše sa na oficiálnych stránkach Dopravného podniku Bratislava.  

Jana šla ráno do
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Šofér ale napriek tomu trval na svojom. No pani, ktorá podľa vlastných slov cvičí vodiacich psov už dvadsať rokov, tiež. Nato vodič nepochopiteľne ostal stáť na zastávke a čakal, kým cestujúca nevystúpi. "Začal po nej hučať, bolo to veľmi nepríjemné. Každý sa obzeral, čo sa deje," opísala incident Jana. 

VIDEO Dráma v bratislavskej MHD: Drsný zákrok revízorov, zasahovala polícia

Pani ale neustúpila a ostala v autobuse. Vodič preto nemal na výber a musel pokračovať v jazde. Možno by si mal naštudovať prepravný poriadok, aby sa nabudúce vyhol podobnej situácii.  

Viac o téme: BratislavaMhdAutobusVodiaci pes
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu